Εύκολο και νόστιμο ορεκτικό που αποτελεί την καλύτερη εισαγωγή για να απολαύσουμε στη συνέχεια κάποιο μεγάλο ψάρι ψημένο στα κάρβουνα. Το πορτοκάλι χαρίζει ιδιαίτερη γεύση και άρωμα.
Υλικά (2 άτομα)
- 500 γρ. γαρίδες μεγάλες
- ¼ φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
- 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
- 1/3 φλιτζανιού κρασί λευκό
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κέλυφος και το κεφάλι αφήνοντας μόνο την άκρη από την ουρά. Με ένα κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε το μαύρο εντεράκι.
2. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμυδάκι για 3-4 λεπτά, προσθέτουμε τις γαρίδες, την πάπρικα, το μισό μαϊντανο και αλατοπίπερο, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά ακόμη μέχρι οι γαρίδες να αποκτήσουν ένα ροζ χρώμα. Ενδιάμεσα προσθέτουμε και το σκόρδο. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού και βράζουμε για 5-6 λεπτά μέχρι το φαγητό να μείνει με πολύ λίγο ζουμί.
3. Σερβίρουμε γαρνίροντας με τον υπόλοιπο μαϊντανό
Πηγή:
Originally posted 2016-04-25 01:16:53.
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό