Συστατικά
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 2 λουκάνικα, ψιλοκομμένα
- 25 μανιτάρια
- 1/2 κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο light
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 κουταλιές της σούπας λιωμένη ψίχα από ψωμί ολικής αλέσεως
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος light
Τρόπος μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια-υψηλή φωτιά, ζέστανε το ελαιόλαδο και μετά πρόσθεσε τα ψιλοκομμένα λουκάνικα.
- Μαγείρεψε για 3-4 λεπτά.
- Αφαίρεσε από τα μανιτάρια τα κοτσάνια και πρόσθεσέ τα κοτσάνια μαζί με το κρεμμύδι και το βούτυρο στο τηγάνι.
- Ανακάτεψε καλά και πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι.
- Μαγείρεψε για 2 λεπτά ακόμα και μετά πρόσθεσε την ψίχα στο τηγάνι και ψήσε για άλλα 2 λεπτά.
- Αφαίρεσε το μείγμα σου από το τηγάνι και άφησέ το να κρυώσει.
- Σε ένα μπολ, ανακάτεψε την κρέμα γάλακτος με το σπανάκι και πρόσθεσέ το μέσα στο μείγμα με το λουκάνικο.
- Ανακάτεψε και ανάλογα με το μέγεθος των μανιταριών, γέμισε με 1-2 κουταλιές τα καπάκια σου.
- Προσπάθησε να μην τα παραγεμίσεις.
- Μετά βάλτα σε ένα ταψί που έχεις ψεκάσει με σπρέι μαγειρικής και ψήσε τα μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα, για περίπου 12-14 λεπτά.
- Πριν τα σερβίρεις άφησέ τα να κρυώσουν για 1 λεπτό.
Originally posted 2015-10-25 10:00:41.
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό