Υλικά
- 200 γρ. χαλούμι
- 1 κρεμμύδι
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 κ.γ. πάπρικα
- 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
- 3 φύλλα φασκόμηλο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- φρέσκο θυμάρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
- Κόβουμε το χαλούμι, το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε μικρά κυβάκια 1εκ.
- Τα βάζουμε όλα σε ένα μπολ και προσθέτουμε την πάπρικα, το πιπέρι και το αλάτι.
- Ψιλοκόβουμε το φασκόμηλο και το βάζουμε μέσα στο μπολ. Ανακατεύουμε μέχρι να ανακατευτούν όλα τα υλικά καλά μεταξύ τους.
- Σε ένα ξύλο κοπής χαράσσουμε τα φιλέτα στη μέση και τα ανοίγουμε σαν ένα βιβλίο.
- Με ένα κουτάλι της σούπας βάζουμε δυο κουταλιές από το μείγμα μας μέσα στο κοτόπουλο. Το κλείνουμε ιδανικά με οδοντογλυφίδες για να αποφύγουμε να ανοίξει κατά το ψήσιμο.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κοτόπουλα για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά ώστε να πάρουν χρώμα.
- Αφαιρούμε από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί φούρνου 30×40 εκ. στρωμένο με μια λαδόκολλα και κατεβάζουμε την θερμοκρασία του φούρνου στους 180ο C στον αέρα.
- Ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
- Βγάζουμε από τον φούρνο, αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες και σερβίρουμε με φρέσκο θυμάρι.
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό