Για να φορτίσει την Tesla του έκλεψε ρεύμα απο τον γείτονα και τελικά του έκαψε το σπίτι

Η σύνδεση ενός Tesla για φόρτιση θα πρέπει να είναι μια απλή και ασφαλής διαδικασία. Ωστόσο, για τον ιδιοκτήτη ενός Model S στο Μεξικό, η σύνδεση του EV στην πρίζα προκάλεσε πυρκαγιά που δεν προκάλεσε μόνο ζημιά στο αυτοκίνητο, αλλά και πυρκαγιά σε ένα κοντινό σπίτι.

Αντί να συνδέσει το Tesla σε μια μία κανονική πρίζα ή σε έναν οικιακό φορτιστή, ο οδηγός του Model S φέρεται να το συνέδεσε απευθείας με τη κεντρική γραμμή παροχής ρεύματος στην Τιχουάνα. Στο Μεξικό, ορισμένοι κάτοικοι κλέβουν ηλεκτρικό ρεύμα χρησιμοποιώντας μη εξουσιοδοτημένες συνδέσεις στις γραμμές ρεύματος. Αυτές οι συνδέσεις, γνωστές ως diablito, ή μικρός διάβολος, προφανώς κοστίζουν στην εθνική εταιρεία ηλεκτρισμού του Μεξικού περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως σε απώλειες.


Μοιραία γίνονται λάθη με τόσα καλώδια

Η Mexico News Daily αναφέρει ότι αυτές οι συνδέσεις χρησιμοποιούνται συχνά σε εργοτάξια και μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιές και ηλεκτροπληξία. Ο οδηγός του Model S ήταν σαφώς πρόθυμος να εξοικονομήσει χρήματα για τη φόρτιση του αυτοκινήτου του και το σύνδεσε σε μία τέτοια, παράνομη παροχή, με το αυτοκίνητο να τυλίγεται στις φλόγες.

Η πυρκαγιά περιορίστηκε γρήγορα, αλλά όχι πριν εξαπλωθεί σε γειτονικό σπίτι. Ευτυχώς, κανείς δεν βρισκόταν μέσα στο σπίτι εκείνη τη στιγμή, ούτε στο Tesla.

Για να φορτίσει την Tesla του έκλεψε ρεύμα απο τον γείτονα και τελικά του έκαψε το σπίτι gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: