Γιατί μας «καίει» το αλκοόλ;

Γιατί το αλκοόλ  δίνει πολλές φορές αυτή τη μυστηριώδη αίσθηση καψίματος στη γλώσσα, τον ουρανίσκο & τον φάρυγγα;  Ακόμα και τα πιο ποιοτικά ποτά, που περιέχουν

αιθανόλη μεταδίδουν ενίοτε μια αίσθηση καψίματος στο στόμα σας.

Το ίδιο συμβαίνει και με το κρασί, μόνο που η κάψα αυτή χάνεται από το γενικότερο σύνολο οξύτητας, τανίνων, φρούτων κ.ο.κ. Μπορεί να χάνεται αλλά υπάρχει. Την επόμενη φορά που θα πιείτε ένα Cabernet ή ένα Syrah, προσέξτε την ζεστασιά που αρχίζει να ανεβαίνει καθώς σιγοπίνετε.

Όσο μεγαλώνουμε, 

συνέχεια στο krasiagr.com

seleo.gr-Ygeia

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: