Ας φανταστούμε τους ανθρώπους 11000 χρόνια πριν, ήταν όλοι σκουρόχρωμοι. Οι άντρες ήταν κυνηγοί, έφευγαν από τη σπηλιά για αναζήτηση τροφής και πολλοί ήταν αυτοί που δεν κατάφερναν να επιστρέψουν ποτέ πίσω.
Έτσι οι γυναίκες έγιναν περισσότερες και ο ανταγωνισμός για την κατάκτηση ενός συντρόφου γινόταν σκληρός. Εκείνη την εποχή πιστεύεται ότι έγινε μετάλλαξη ενός γονιδίου και προέκυψαν οι πρώτες ξανθιές γυναίκες. Ως σπάνιες και διαφορετικές από τις υπόλοιπες αποτέλεσαν αντικείμενο πόθου των αντρών της εποχής. Διαβάστε παρακάτω…
Αργότερα βρέθηκαν οι βαφές των μαλλιών και οι γυναίκες όλων των εποχών τις χρησιμοποιούν για να γίνουν πιο ελκυστικές. Από την αρχαία Ρώμη μέχρι την Ιταλία του μεσαίωνα οι ξανθιές ήταν συνώνυμες με τις όμορφες. Ακόμη και στην αγγλική γλώσσα χρησιμοποιείται η λέξη “fair” που σημαίνει ξανθός και ταυτόχρονα όμορφος. Στους περισσότερους ζωγράφους παρατηρούμε να απεικονίζουν τις γυναίκες με λευκό, στιλπνό δέρμα και ξανθά μακριά μαλλιά.
Αν και τα κριτήρια της γυναικείας ομορφιάς αλλάζουν και διαμορφώνονται ανάλογα με τις εποχές, το ξανθό χρώμα των μαλλιών φαίνεται να συγκαταλέγεται σε ένα παγκόσμιο πρότυπο ομορφιάς. Η καθολικότητα που υπάρχει στις προτιμήσεις για τις φυσικές ξανθιές, σύμφωνα με τους ερευνητές, οφείλεται στο γεγονός ότι περνούν το μήνυμα της νεότητας, το ανοιχτό χρώμα μαλλιών είναι κοινό χαρακτηριστικό των παιδιών. Έτσι, οι άντρες, μη συνειδητά, θεωρούν τις ξανθιές πιο ικανές για γονιμοποίηση.
sxeseis