Γιατί οι γυναίκες επιλέγουν μικρότερο άνδρα για σύντροφο; Τι μέλλον έχει αυτή η σχέση;

Η σχέση με μικρότερο άνδρα είναι μια «τάση» η οποία αυξάνεται διαρκώς και που καταρρίπτει το στερεότυπο του ότι οι άνδρες προτιμούν τις μικρότερες.

Έτσι, μια σημαντική μερίδα ανδρών –κυρίως νεαρής ηλικίας- «προτιμούν» να ερωτευτούν μια μεγαλύτερή τους. «Αυτό συμβαίνει γιατί, απλώς, με τα σημερινά δεδομένα δεν είναι απαγορευτικό. Πλέον, η γυναίκα είναι ενεργή κοινωνικά και επαγγελματικά και δεν περιμένει να καταξιωθεί μέσα από το γάμο. Οπότε λειτουργεί πολύ πιο ελεύθερα και μάλιστα όταν βρίσκεται σε μια ηλικία που θεωρητικά έχει ξεπεράσει ταμπού και προκαταλήψεις» εξηγεί η Κέιτ Μακ Γκρόου, ψυχολόγος, ειδική σε θέματα σχέσεων.

Σίγουρα σε έναν νεαρό άνδρα, που είναι ώριμος και δεν έχει κόμπλεξ και προκαταλήψεις, μια ώριμη, ανεξάρτητη γυναίκα που έχει τη δική της οντότητα, χωρίς να άγεται και να φέρεται από ένα σύντροφο ή από το κοινωνικό περιβάλλον, είναι πολύ πιο ελκυστική, και το γεγονός ότι τον επέλεξε του δίνει επιπλέον αξία ως άνδρα. Επίσης, σημαντικό ρόλο παίζει το γεγονός ότι μια ώριμη γυναίκα γνωρίζει πολύ περισσότερο πώς να λάβει ή να προσφέρει ερωτική ευχαρίστηση.
Από την άλλη, η ηλικία της γυναίκας παίζει σημαντικό ρόλο σε περίπτωση που τεθεί το ζήτημα απόκτησης παιδιών. «Συνήθως είναι ήδη μητέρες, ή δεν μπορούν να γίνουν λόγω ηλικίας, ή δεν ενδιαφέρονται να αποκτήσουν παιδί. Οπότε αυτό πρέπει να ξεκαθαριστεί πλήρως από την αρχή της σχέσης, προκειμένου να μη πληγωθεί κανένας από τους δύο στη συνέχεια» αναφέρει η ειδικός. Πάντως σε αυτόν τον τομέα, όπως και στα θέματα της εμφάνισης, της ενεργητικότητας και της κοινωνικής δραστηριοποίησης, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως, ιδιαίτερα στις γυναίκες, τα 40 είναι τα νέα 30!

Υπάρχει μέλλον σε μια σχέση με μικρότερο άντρα;

Για το αν μια σχέση με μικρότερο άνδρα μπορεί να αντέξει ή όχι στο χρόνο συντρέχουν πολλοί παράγοντες που ισχύουν έτσι και αλλιώς – με ή χωρίς διαφορά ηλικίας. «Σε κάθε περίπτωση το μέλλον μιας σχέσης εξαρτάται από το ίδιο το ζευγάρι. Καλύτερα πάντως η μέγιστη διαφορά να μην είναι μεγάλη, γιατί έτσι μπορούν να μοιραστούν πολύ πιο κοντινά στην ηλικία τους και στη γενιά τους ερεθίσματα. Όμως, πιο σημαντικές από τον ηλικιακό παράγοντα είναι ορισμένες ερωτήσεις προς τον εαυτό μας και οι απαντήσεις που θα δώσουμε. Υπάρχει με το σύντροφό μας καλή επικοινωνία, ικανοποιητική σeξουαλική ζωή και αμοιβαία κατανόηση; Έχουμε κοινές παρέες και ενδιαφέροντα; Σέβεται ο ένας την ελευθερία του άλλου; Ταυτίζονται οι απόψεις μας στην καθημερινότητα και οι επιθυμίες μας για το μέλλον; Διότι αυτή είναι η βάση για να συζητηθεί το αν μια σχέση μπορεί ή όχι να προχωρήσει με επιτυχία» καταλήγει η ψυχολόγος.

Γιατί θέλει εκείνος σχέση με μεγαλύτερη;

Αναζητεί ένα πρότυπο γυναίκας το οποίο έχει ανάγκη να θαυμάζει, και η αποδοχή της είναι κάτι που τον βοηθά στο να ικανοποιήσει το ναρκισσισμό του.
Θεωρεί πως μια ηλικιακά μεγαλύτερη γυναίκα δύσκολα θα τον προδώσει ή θα τον απογοητεύσει – κάτι που ενδεχομένως δε συνέβη σε προηγούμενες σχέσεις του με νεότερες ή συνομήλικες.
Τον ενδιαφέρει να τον καταλάβουν και να τον αποδεχτούν για αυτό που είναι, να διακρίνουν τις αρετές του και να φερθούν με κατανόηση στις αδυναμίες του – στοιχείο που φοβάται πως δύσκολα θα βρει σε μια κοπέλα ίδιας ή μικρότερης ηλικίας από εκείνον.
Επιθυμεί μια γυναίκα που να μπορεί να λειτουργεί και ως ψυχολογικό στήριγμα.
Πιστεύει πως μια γυναίκα μεγαλύτερη από εκείνον είναι πολύ πιο έμπειρη και θερμή στο σeξ.
Ξέρεις σε ποιες ηλικίες είσαι πιο επιρρεπής στους μικρότερους άνδρες;

Η σχέση με μικρότερο άνδρα δεν ταιριάζει σε όλες τις ηλικίες

Μία σχέση με μικρότερο άντρα δεν είναι κάτι που επιθυμείς σε όλες τις ηλικίες. Δες πότε προτιμάς τους πιο ώριμους και πότε αρχίζεις να βρίσκεις πιο ενδιαφέροντες τους νεότερους άντρες.

Στα 20+
Ο ώριμος «πρίγκιπας» είναι το πρότυπο του άνδρα που αποκλείεται να μην ερωτευτείς και μάλιστα με πολύ πάθος. Αυτό γιατί σου προσφέρει την ασφάλεια αλλά και την εμπειρία που τα συνομήλικα μ’ εσένα αγόρια δε φαίνονται να διαθέτουν. Προσοχή στον υπερβολικό θαυμασμό, γιατί τις περισσότερες φορές παθιαζόμαστε με αυτό που φανταζόμαστε και δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα…
Στα 30+
Η στροφή στους συνομήλικους άντρες είναι μάλλον δεδομένη. Σε αυτές τις ηλικίες έχεις ξεπεράσει πια το στάδιο της «μικρής» και άπειρης, όπως επίσης έχεις απομυθοποιήσει την εικόνα του ώριμου πετυχημένου άντρα. Σε ενδιαφέρει η σχέση να είναι ισότιμη, δεν έχεις ανασφάλεια στο σeξ και διεκδικείς με σιγουριά αυτό που θεωρείς πως σου ταιριάζει. Ο άνδρας που είναι κοντά στην ηλικία σου συνήθως βρίσκεται σε παρόμοια φάση μ’ εσένα και αυτό ευνοεί τη συναισθηματική και σeξουαλική σας χημεία.
Στα 40+
Μία σχέση με μικρότερο άνδρα είναι τουλάχιστον κολακευτική, γι’αυτό και εύκολα μπαίνεις σε πειρασμό. Ο συνομήλικος σου γίνεται πια βαρετός και όσο για τους μεγαλύτερους, δεν τίθεται καν θέμα. Η δέσμευση δεν είναι αυτοσκοπός σου και το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι να ζήσεις τη ζωή σου ελεύθερη από ταμπού και προκαταλήψεις, ό,τι κι αν αυτό συνεπάγεται. Ωστόσο, για να είμαστε ειλικρινεις, πρακτικά θεωρείται πιθανό κάποια στιγμή ένας από τους δύο σας να πληγωθεί πολύ.
Στα 50+
Οι επιλογές σου αφορούν όλες τις ηλικίες ανάλογα με τη φάση που διανύεις. Αυτό όμως που κυριαρχεί μέσα σου είναι η ανάγκη για σταθερότητα και συντροφικότητα. Μπορεί να «παίξεις» με κάποιον νεαρότερο, αλλά αυτό που συνήθως συμβαίνει είναι να «δέσεις» με συνομήλικο (ή και κάποιον μεγαλύτερό σου) που μπορεί και σε καταλαβαίνει καλύτερα.

sxeseis

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: