Γιουβαρλάκια σούπα !!!


 Υλικά
500 γραμ κιμά
2 ψιλοτριμμένα  κρεμμύδια ξερά
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι Καρολίνα
1 αυγό
1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι Καρολίνα για μέσα στην σούπα
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
3/4 φλιτζανιού τσαγιού λάδι
αλάτι πιπέρι
λίγο αλεύρι
Αν θέλετε προσθέστε και 2 καρότα προαιρετικά κομμένα στην μέση

Αυγολέμονο
1 αυγό
χυμό 2 λεμονιών
1/2 κουταλιά σούπας αλεύρι



Τι κάνουμε
Ρίχνουμε στο μπολ τον κιμά,το ρύζι,το αυγό ,τον άνηθο,τον μαϊντανό,και 3 κουταλιές σούπας από το λάδι καθώς και 4 κουταλιές σούπας νερό.
Αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε καλά το μείγμα ώσπου να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά .
Τα πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια τα αλευρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Βάζουμε σε κατσαρόλα 10  φλιτζάνια τσαγιού νερό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να πάρουν βράση (αν βάλουμε καρότα τα προσθέτουμε τώρα)
Ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι στην κατσαρόλα και προσθέτουμε και τα γιουβαρλάκια.
Χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσουν περίπου για 20 λεπτά.
Προσθέτουμε  και 1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά..





Βάζουμε στο μούλτι ή σε μίξερ το αυγό το αλεύρι και τον χυμό τα χτυπάμε όλα μαζί καλά και τα προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα κουνώντας πέρα δώθε —-δεν κόβει  ποτέ το αυγό με αυτόν τον τρόπο —επίσης μπορείτε να βάλετε 2 αυγά αν θέλετε .
Τρώγονται ζεστά πασπαλισμένα με ψιλοκομμένο άνηθο ή φυλλαράκια δυόσμου .Καλή όρεξη !!!


syntages

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: