Υλικά για τα φύλλα
- 1 φλ.τσ. νερό,
- 1 φλυτζανάκι του ελληνικού καφέ ελαιόλαδο,
- 1 κοφτό κ.γλ. αλάτι
Γλέμιση πίτας
Φέτα
Εκτέλεση
- αλεύρι όσο σηκώσει για να μας βγει μια ζύμη εύπλαστη, που δεν κολλάει στα χέρια και που δεν είναι ούτε πολύ μαλακή αλλά ούτε και σφιχτή. Αν είναι σφιχτή δεν θα μας ανοίγει το φύλλο.
- Άλλοι βάζουν και λίγο ξίδι για να τους βγει τραγανό το φύλλο όταν ψηθεί. Μπορείτε να δοκιμάσετε και τις 2 εκδοχές!
- Αφού ζυμώσετε κάνετε ένα μακρύ «φίδι» και κόβετε μικρά κομμάτια τόσα όσα τα φύλλα σας.
- Πιάνετε από τις όποιες γωνίες έχουν και τα γυρνάτε προς τα κάτω και προς το κέντρο του ζυμαριού ώστε να δημιουργηθεί ένα μπαλάκι το οποίο θα στρίψετε λίγο στις παλάμες σας, θα το βουτήξετε στο αλεύρι και θα το τοποθετήσετε στον πάγκο εργασίας.
- Όταν αρχίσετε να ανοίγετε τα φύλλα θα παίρνετε το πιο παλιό μπαλάκι ζύμης γιατί όσο κάθεται το ζυμάρι ανοίγει καλύτερα το φύλλο! Στο βίντεο φτιάχνει τηγανόπιτες, έτσι όπως τις κάνει τετράγωνες, μετά τις τηγανίζει για λίγο και είναι έτοιμες!
Κι αν δεν ξέρετε να ανοίγετε φύλλα πιστεύω ότι η σελίδα αυτή με τα βίντεο είναι κατατοπιστική για να ανοίξετε δικά σας φύλλα!
Κι εδώ είναι το βίντεο στο οποίο η μητέρα μου φτιάχνει γκιουζλεμέδες! Μπορείτε να δείτε και πώς ανοίγουμε φύλλο!
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό