Όποιο menu κι αν κοιτάξετε στα εστιατόρια όλης της Εύβοιας, στα “ορεκτικά”, θα βρείτε το τυροπιτάρι. Η παραδοσιακή τηγανητή τυρόπιτα δε λείπει βέβαια και από κανένα Ευβοιώτικο σπίτι συνοδεύοντας το κυρίως πιάτο.
Υλικά:
Για την ζύμη
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 220-250γρ. νερό (όσο πάρει)
- 2 κουταλιές της σούπας ξύδι
- 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 90γρ λάδι
Για την γέμιση
- 500γρ φέτα τριμμένη με το χέρι
- 3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
- 1 αυγό
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι,το ξύδι,το λάδι,το αλάτι και ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό ζυμώνοντας μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
- Την κάνουμε μπάλα,την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για την γέμιση.
- Χωρίζουμε την ζύμη σε 10-12 μπαλάκια,παίρνουμε ένα ένα μπαλάκι,το ανοίγουμε σε λεπτό παραλληλόγραμμο φύλλο,βάζουμε στο καθένα απο μια γεμάτη κουταλιά γέμιση και τα κλέινουμε προσεκτικά σε φάκελο.
- Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν.
Originally posted 2017-09-28 10:12:14.
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό