Μια συνταγή για ένα αφράτο και πολύ νόστιμο γλύκισμα. Μπισκοτογλυκό με κρέμα γιαουρτιού και σιρόπι φράουλας γαρνιρισμένο και με σιρόπι σοκολάτας.
Υλικά συνταγής
- Για τη βάση:
- 100 γρ. μπισκότα τύπου digestive
- 100 γρ. μπισκότα γεμιστά με σοκολάτα
- 90 γρ. μαργαρίνη
- Για τη κρέμα γιαουρτιού:
- 200 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
- 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 3 κ.σ. μέλι
- 3 φύλλα ζελατίνης
- Για το σιρόπι φράουλας:
- 250 γρ. φράουλες
- 40 γρ. ζάχαρη
- σιρόπι σοκολάτας για γαρνίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και βουτυρώνουμε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο 23-25 εκ. περίπου, ή στρώνουμε με λαδόχαρτο αντίστοιχο ταψί.
- Για τη βάση: Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο multi, λιώνουμε τη μαργαρίνη και τη βάζουμε στα θρυμματισμένα μπισκότα. Ανακατεύουμε να ενσωματωθούν και τα στρώνουμε στη βάση του ταψιού. Ψήνουμε τη βάση για 15′, βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει.
- Χτυπάμε το μίξερ στη μεγαλύτερη ταχύτητα την κρέμα γάλακτος σε πηχτή και αφράτη σαντιγί. Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε το γιαούρτι και το μέλι και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ ή σπάτουλα, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό για 10′, τη στύβουμε και τη διαλύουμε σε 2 κουταλιές βραστό νερό. Την προσθέτουμε στο μείγμα του γιαουρτιού ανακατεύοντας καλά να ενσωματωθεί πλήρως. Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση.
- Για το σιρόπι φράουλας: Εν τω μεταξύ έχουμε φτιάξει το σιρόπι φράουλας ως εξής: Βάζουμε στο μπλέντερ τις φράουλες με την άχνη και τις πολτοποιούμε. Περιχύνουμε με το σιρόπι φράουλας το γλυκό μας και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά. Πριν σερβίρουμε περιχύνουμε με σιρόπι σοκολάτας.
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό