Οι αναμνήσεις από αυτό το γλυκό ξεκινάνε από την παιδική μου ηλικία που περνούσα τα καλοκαίρια στο χωριό μου και είχαμε παραγωγή τα καρπούζια..
Το έφτιαχνε υπέροχα η θεία μου..τραγανό ..νόστιμο και γυαλιστερό..αλλιώτικο από τα υπόλοιπα γλυκά του κουταλιού…
Σαν παιδί μου φαινόταν τόσο περίεργο που από τις φλούδες φτιάχναμε γλυκο!!!!
Βρήκα λοιπόν τραγανό νόστιμο καρπούζι και κράτησα τις φλούδες και ιδού…το αποτέλεσμα μοναδικό και πρωτότυπο!!!
Η συνταγή πολύ απλή..
Κάποτε το έφτιαχνα σε ασβεστονερο..Τώρα το έφτιαξα με χυμό λεμονιού..κι έγινε εξαιρετικό..
Δυο κιλά φλούδες από το καρπούζι
Δυο κιλά ζάχαρη
Δυο λεμόνια το χυμό
Βανίλια άρωμα
Αρμπαροριζα
Κόβω τις φλούδες σε σχήμα που θέλω..
Αφαιρώ το πράσινο μέρος και το κόκκινο από πάνω (Εγώ άφησα ελάχιστο..Μου αρέσει να φαίνεται λιγακι)
Σε λεκάνη έβαλα κρύο νερό με το χυμό των λεμονιων και έβαλα μέσα τις φλούδες
Το άφησα δύο ώρες περίπου
Το στραγγισα και το έβαλα σε κατσαρόλα στρώσεις στρώσεις με την ζάχαρη
Σε πολύ σιγανή φωτιά το εβρασα να λιώσει η ζάχαρη χωρίς νερό ..περίπου 20’μετά
Το αφήνω μια νύχτα και την άλλη μέρα το δενω..προσθέτω τη βανίλια και την αρμπαροριζα προς στο τέλος…
Σε αποστειρωμένα βάζα τοποθετώ το γλυκό..Καλή επιτυχία σε όποιον το φτιάξει!!!
Kiki Agathaggelidou
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό