Γλυκό με κρέμα & ινδοκάρυδο Θεϊκό!

Yλικά Για την βάση

  • 1+1/2 κούπα ινδική καρύδα
  • 1+1/2 κούπα φαρίνα
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν
  • 2/3 κούπας βούτυρο
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 2/3 κούπας γάλα
  • ξύσμα πορτοκαλιού

Σιρόπι

  • 1+1/2 κούπας ζάχαρη
  • 1+1/2 κούπας νερό
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • ξύσμα λεμονιού
  • βανίλια

    Για την κρέμα

  • 1 +1/2 λίτρο γάλα
  • 6 κουτ. σούπας κόρν φλάουρ
  • 5 κουτ. σούπας σιμιγδάλι ψιλό
  • 3 κρόκους
  • 1 ποτήρι νερού ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • ξύσμα από λεμόνι

Για την επικάλυψη

  • 1 συσκευασία γκαρνί
  • λίγο τριμμένη ινδική καρύδα

Εκτέλεση Χτυπήστε το βούτυρο με την ζάχαρη,ρίξτε τους κρόκους και χτυπήστε μαρέγκα τα ασπράδια ξεχωριστά,
Βάλτε και όλα τα υπόλοιπα υλικά τις βάσης και τελευταία την μαρέγκα και ανακατέψτε σε χαμηλή ταχύτητα.
Ψήνετε σε ζεστό φούρνο στους 170-180 βαθμούς.
Βράζετε όλα τα υλικά για το σιρόπι για 5-10 λεπτά και μόλις κρυώσει λίγο το γλυκό το σιροπιάζετε σιγά σιγά.
Για την κρέμα βάλτε όλα τα υλικά μαζί σε κατσαρόλα και αφήστε το να βράσει ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να έχετε μία ωραία κρέμα όχι σφιχτή.
Ρίξτε την κρέμα επάνω στην σιροπιασμένη βάση  στρώστε την ομοιόμορφα και αφήστε το γλυκό να κρυώσει τελείως.
Χτυπήστε το γκαρνί με το ανάλογο γάλα που αναφέρει η συσκευασία  και αφού το γλυκό είναι κρύο επικαλύψτε το με το γκαρνί και τέλος ρίξτε από πάνω τριμμένη καρύδα.
Βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει ως την επόμενη ημέρα.

Καλή επιτυχία!

 Συνταγή Stavroula Aifanth‎

Originally posted 2017-09-17 14:37:59.

Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: