Εδω στη Λακωνία εχουμε μια ιστορία με αυτο το γλυκο ψωμακι,,εχει μεγαλώσει γενιές κ γενιες!!!!!
Καλησπέρα σε όλους!!..ΨΩΜΑΚΙ ΓΛΥΚΟ..το καλύτερο ψωμάκι, για όλες τις ώρες!!για μικρούς & μεγάλους…είναι με ίνες,σαν τσουρέκι, αν κάνετε διπλώματα θα βγει όπως το τσουρέκι…
ΓΛΥΚΟ ΨΩΜΑΚΙ
- 2 κιλά αλεύρι γ.ο.χ
- 3-4 φακελάκια μάγια ξερή
- 1 φακελάκι μαχλέπι
- 3 βανίλιες
- 500γρ ζάχαρη
- 1 κ.σ. κανέλα
- Λίγο γλυκάνισο
- Λίγη μαστίχα κοπανισμένη
- 1 κ.γλ. μπέικιν
- Ξύσμα πορτοκαλιού
- 200ml ηλιέλαιο.
- θα πάρει περίπου 800ml ζεστό νερό
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη βάζω το 1,5 κιλό αλεύρι τα μυρωδικά τη ζάχαρη τη μάγια το λάδι και αρχίζω να ρίχνω νερό να μαζεύω τη ζύμη..μόλις έχει φτάσει σε σημείο που κολλάει, ρίχνω το υπόλοιπο αλεύρι, λίγο λίγο να φτιάξω ένα μαλακή ζύμης, διπλώνοντας την!!!!!! Ίσως πάρει μια χούφτα αλεύρι παραπάνω, ίσως, θα το δείτε στην πράξη.
Αφήνουμε σε ζεστό μέρος σκεπάζουμε κάνα 2ωρο να φουσκώσει
Πλάθουμε κουλούρες και αφήνουμε να φουσκώσουν πάλι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 3 τέταρτα με 1 ώρα περίπου.
Καλή επιτυχία!!!!
Paraskevi Koyntoyrogiannh
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό