1) Μία μεγάλη συσκευασία μπισκότα (αυτά τα μακρόστενα των παιδικών μας χρόνων, της γνωστής εταιρείας..)
2) Για την κρέμα βανίλιας:
α) 1 σακουλάκι άνθος αραβοσίτου βανίλια (όχι στιγμής) β) 650 ml γάλα φρέσκο γ) 5-6 κ.σ.ζάχαρη
3) Για την κρέμα πορτοκαλιού:
α) 2,5 φλυτζάνια χυμό φρέσκου πορτοκαλιού β) 4 κουταλιές της σούπας κορν-φλάουρ γ) 2-3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη δ) 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού (κοφτή)
Εκτέλεση
3) Βάζω τα 2 φλ/νια χυμό πορτοκαλιού με τη ζάχαρη να ζεσταθούν μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Διαλύω το κορν φλάουρ στην υπόλοιπη πορτοκαλάδα και το ρίχνω και αυτό στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.Στο τέλος ρίχνω και το ξύσμα και κατεβάζω από τη φωτιά.
4)Βάζω πάνω από την κρέμα βανίλια τα υπόλοιπα μπισκότα και πάνω τους την ζεστή κρέμα πορτοκαλιού.
5) Βάζω το πυρέξ στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
Tip: 1) Μπορούμε να το κάνουμε σε πυρέξ η σε τσέρκι για να βγει σαν τούρτα! Εάν θέλουμε στολίζουμε με λεπτές φέτες πορτοκαλιού.
2) Επίσης μπορούμε να σουρώσουμε τον χυμό, ώστε να μην έχει πολλά πούλπα.
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό