Υλικά
- 2 πακέτα σαβαγιάρ
- 2 ποτηριά νερό
- 5 κουταλιές κακάο
- 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 1 σακουλάκι κουβερτούρα σε νιφάδες [100γρ]
- 1 φακελάκι κρεμά Γιώτης σοκολάτα την βραστή
- 1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής Γιώτης (μαζί με 2,5 κούπες γάλα)
- 1 κουτάκι μόρφατ
- 5 κουταλιές γεμάτες ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τη κρεμά ζαχαροπλαστικής με 2,5 κούπες γάλα. Όταν πήξει τη βάζουμε στο ψυγείο.
Κατόπιν βάζουμε το νερό, το κακάο και τη ζάχαρη σε σιγανή φωτιά μέχρι να πάρουν μια βράση.
Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τις νιφαδες κουβερτούρας και ανακατεύουμε μέχρι να λυώσει.Διαλυουμε σε λιγο νερο την βραστη κρεμα σοκολατας και την ριχνουμε μεσα στο μιγμα νερο+κακαο+ΖΑΧΑΡΗ+κουβερτουρα,ανακατευουμε μεχρι να αρχισει να πυχτωνει..
Σε βαθύ σκεύος βάζουμε λίγο από το μίγμα αυτό κάθε φορά και βουτάμε ένα ένα τα σαβαγιάρ. Τοποθετούμε τα σαβαγιάρ στη βάση του τάπερ, ή σε ταψί. Από πάνω βάζουμε την κρέμα που έχουμε στο ψυγείο. Πάνω από την κρέμα στρώνουμε πάλι σαβαγιάρ βουτηγμένα στην σοκολατένια κρέμα. Από πάνω στρώνουμε την μόρφατ που έχουμε χτυπήσει με μισή κούπα ζάχαρη άχνη. Γαρνίρισα το γλυκο με γλυκο του κουταλιού φράουλα. Βάζουμε το γλυκο 4 ώρες στο ψυγείο να σφίξει.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό