Υλικά
για τη βάση:
- 20 μπισκότα γεμιστά με κρέμα σοκολάτας μαύρο τύπου oreo
- 60 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
- 23 εκατοστά διάμετρο ταψάκι
Για τη γέμιση:
- ένα κουτάκι ζαχαρούχο γάλα
- 120 ml κρύου νερού
- ένα φακελάκι βανίλια
- 100 γραμμάρια πικρή μαύρη σοκολάτα
- 7 γραμμάρια ζελατίνης σε φύλλα
- 500 ml κρέμας γάλακτος
Εκτελεση
Πρώτα τριψτε τα μπισκοτα και τοποθετήστε τα σε ένα μπολ και ανακατέψτε με το λιωμένο βούτυρο..το μειγμα το στρωνουμε στο ταψακι μας καλα με μια σπατουλα ενα κουταλι …και τοποθετουμε στο ψυγειο.
Για τη γέμιση, λιώστε την σοκολάτα (μπορώ να χρησιμοποιήσω το φούρνο μικροκυμάτων) και αφήστε την να κρυώσει. Μαλακώστε τη ζελατίνη σε 120 ml κρύου νερού και να λιώσει .
Εν τω μεταξύ, αναμίξτε το ζαχαρούχο γάλα με την λιωμένη σοκολάτα και βανίλια, επίσης προσθέτουμε το νερό με την διαλυμένη ζελατίνη. Ταυτόχρονα χτυπάμε καλά την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά με το μίγμα του ζαχαρούχου γάλακτος, χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα και χρησιμοποιώντας κινήσεις πάνω προς τα κάτω.
Χύστε το μίγμα μέσα στο ταψάκι των μπισκότων, τοποθετήστε το στο ψυγείο και αφήστε το για τουλάχιστον 4 ώρες.
Σερβίρετε το γλυκο με τριμμένη σοκολάτα η με σάλτσα σοκολάτας …… είναι πολύ νόστιμο!!!
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό