Μια από τις πιο παλιές συνταγές στα τεφτέρια μου, σήμερα μετά από πολλά πολλά χρόνια,βρήκε ξανά το δρόμο της για το τραπέζι μας.
Υλικά
1 πακέτο φύλλα κρούστας
1/2 κούπας ελαιόλαδο ελαφρύ ή καλής ποιότητας σπορέλαιο
500 γρ. περίπου τυρί φέτα
4 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
330 ml.σόδα (μεταλλικό κουτί)
Εκτέλεση
Ανοίγουμε μπροστά μας ένα ένα τα φύλλα κρούστα και με ένα πινελάκι
τα λαδώνουμε ελαφρά.
Τρίβουμε με το χέρι μας αρκετό τυρί εδώ κι εκεί πάνω στο φύλλο.
Σουρώνουμε και βάζουμε σε ταψί ελαφρά λαδωμένο.
Κάνουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπα φύλλα αραδιάζοντάς τα το ένα δίπλα στο άλλο.
Περιχύνουμε με τα αβγά
και τη σόδα.
Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C,με αντιστάσεις πάνω κάτω,για περίπου 30-35 λεπτά ή μέχρι να πάρει η πίτα μας στην επιφάνεια όμορφο ροδοκόκκινο χρώμα.
Σερβίρουμε την πίτα ζεστή ή χλιαρή και πάντα φρεσκοψημένη.
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό