Υλικά
- 150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 4 αυγά
- 500 γρ. φέτα
- 30 γρ. φρυγανιά τριμμένη
- 50 γρ. σουσάμι
- λίγο βούτυρο για άλειμμα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του με το βούτυρο για 2-3 λεπτά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και χτυπάμε για λίγο ακόμα.
- Κατόπιν, προσθέτουμε το γιαούρτι κι ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ.
- Τέλος, προσθέτουμε τη φέτα όσο χοντροκομμένη ή ψιλοκομμένη θέλουμε και ανακατεύουμε πολύ απαλά με τη μαρίζ.
- Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ ή ταψάκι διαμέτρου 27 εκ. και πασπαλίζουμε με μπόλικη τριμμένη φρυγανιά.
- Βάζουμε το μείγμα στο πυρέξ ή στο ταψάκι και πασπαλίζουμε με αρκετό σουσάμι και λίγη τριμμένη φρυγανιά.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 40-45 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
- Σερβίρουμε την τυρόπιτα κόβοντας σε κομμάτια της αρεσκείας μας είτε ζεστή είτε κρύα.
Tip
Μπορείτε να προσθέσετε και λίγο κίτρινο τριμμένο τυρί της πάει πολύ!!!
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό