Για τη βάση
- 320 γρ. μπισκότα βρόμης
- 150 γρ. φιστικοβούτυρο
Για την κρέμα
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος παγωμένη
- 1 ζαχαρούχο γάλα παγωμένο
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
Για τη βάση
- Στο πολυκοπτικό προσθέτουμε τα μπισκότα βρόμης σπασμένα σε κομμάτια και χτυπάμε για να διαλυθούν.
- Προσθέτουμε το φιστικοβούτυρο και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Όταν το μείγμα είναι έτοιμο το μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
Για την κρέμα
- Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος, το παγωμένο ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε για να αφρατέψει το μείγμα.
- Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Όταν το μείγμα είναι έτοιμο το αφαιρούμε από το μίξερ.
Για τη σύνθεση
- Σε μία φόρμα 10×35 εκ. απλώνουμε μία μεμβράνη.
- Προσθέτουμε το μισό μείγμα της βάσης, απλώνουμε και πιέζουμε με το κουτάλι για να πάει παντού.
- Ρίχνουμε όλη την κρέμα πάνω στη βάση. Απλώνουμε με μία μαρίζ για να καλύψουμε όλη την επιφάνεια της βάσης. Προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα από τα μπισκότα.
- Σκεπάζουμε το παγωτό με τη μεμβράνη και πιέζουμε την επιφάνεια με τα χέρια μας.
- Γυρίζουμε τις άκρες της μεμβράνης προς τα μέσα, μεταφέρουμε το παγωτό στην κατάψυξη και το αφήνουμε για 6-12 ώρες για να παγώσει.
- Όταν είναι έτοιμο το μεταφέρουμε σε ένα ξύλο κοπής και το κόβουμε σε ομοιόμορφα κομμάτια.
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό