H απάντηση του ΥΠΟΙΚ για την αποκάλυψη της "Αγοράς"

H απάντηση του ΥΠΟΙΚ για την αποκάλυψη της «Αγοράς»

H απάντηση του ΥΠΟΙΚ για την αποκάλυψη της "Αγοράς" Αίσθηση προκάλεσε το πρώτο θέμα της νέας εφημερίδας του Ν. Χατζηνικολάου Αγορά που αποκαλύπτει την απαίτηση των δανειστών να πάρει πίσω την ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, που ήδη έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις στις , η τρόικα έστειλε email-φωτιά στο υπουργείο Οικονομικών, αξιώνοντας να ανακληθεί η διάταξη που ψηφίσθηκε μόλις πριν από δυο εβδομάδες για τη ρύθμιση χρεών προς τις εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Η ρύθμιση που δίνει τη δυνατότητα αποπληρωμής των οφειλών προς το Δημόσιο με διακανονισμό έως και 100 δόσεων είναι νόμος του κράτους και θα εφαρμοστεί. Η συζήτηση με την τρόικα είναι διαρκής και περιλαμβάνει ένα ευρύ πεδίο θεμάτων με στόχο τη μέγιστη αποτελεσματικότητα των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης.
σε συνέντευξη του στον BHMA Fm χαρακτήρισε αδιανόητο και ανέφικτο να αλλάξει ο ψηφισμένος νόμος. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει πίσω στις αποφάσεις της, απλώς η Τρόικα μας πιέζει για να γίνουν μεταρρυθμίσεις που έχουν καθυστερήσει τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό τόνισε ότι η ρύθμιση είναι ψηφισμένη από την ελληνική βουλή και πρέπει να εφαρμοστεί

κάλεσε την κυβέρνηση να αποκρούσει κάθε ιδέα απόσυρσης του μέτρου των 100 δόσεων για τις οφειλές προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ: ο νέος γύρος απαιτήσεων της τρόικας αποκαλύπτει πόσο απέχει από την πραγματικότητα η υπεραισιοδοξία που καλλιεργείται για το τέλος του μνημονίου. Η κυβέρνηση οφείλει να αποκρούσει κάθε ιδέα απόσυρσης του μέτρου των 100 δόσεων για τις οφειλές προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, καθιστώντας απολύτως σαφές στους δανειστές ότι τόσο η φοροδοτική ικανότητα, όσο και η οικονομική δυνατότητα των Ελλήνων πολιτών έχει εξαντληθεί.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: