Για τη ζύμη για πίτσα θα χρειαστείτε
- 800 γρ. δυνατό αλεύρι για ψωμί ή αλεύρι τύπου 00
- 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 2 φακελάκια μαγιά ξηρή
- 1 κ.σ. αλάτι
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 650 ml περίπου χλιαρό νερό
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Αφού πάρετε μια ωραία, λεία ζύμη την βάζετε σε μπολ που έχω αλευρώσει, την αλευρώνετε και από πάνω και την αφήνω σε ζεστό μέρος (στο φούρνο στους 50C) για μία ώρα περίπου ή όσο πάρει να διπλασιαστεί σε όγκο.
Στη συνέχεια ζυμώνετε και πάλι λίγο τη ζύμη να φύγει ο αέρας που έχει μέσα και στο στάδιο αυτό μπορείτε είτε να την καταψύξετε τυλιγμένη σε μεμβράνη είτε να τη χρησιμοποιήσετε αμέσως.
Αν τη χρησιμοποιήσετε αμέσως τη χωρίζετε σε κομμάτια ανοίγετε με πλάστη τη ζύμη και τη γεμίζετε με… ότι τραβάει η όρεξη αυτών που περιμένουν να τελειώσετε με τη ζύμη για να φάνε επιτέλους τη πίτσα!
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό