Σε μια σχέση μεταξύ δύο ανθρώπων, είτε αυτή μετράει 5 χρόνια κοινής ζωής, 10 ραντεβού ή μόλις 3 μέρες ασύστολου chatting, οι ευκαιρίες που δίνονται στον καθένας σας για να πονέσετε, προσβάλλετε ή έστω ενοχλήσετε τον άλλον, είναι παραπάνω από πολλές. Μία εξ” αυτών, παρόλο που μοιάζει αρκετά κοινή, απλοϊκή και «αδύναμη», μπορεί τελικά να σε γκρεμίσει ψυχολογικά.
Και είναι το να μην σου απαντήσει στο chat.
Το «Διαβάστηκε» το βλέπεις συχνά και δεν σε τρομάζει. Όταν όμως περνούν τόσα λεπτά που αν τα αθροίσεις ισούνται με εβδομάδα, μπορεί και να σε πληγώσει. Όσο σημαντικότερος είναι μέσα σου ο άνθρωπος ο οποίος «διάβασε» αλλά δεν αποκρίθηκε, τόσο μεγαλύτερη και η πληγή που σου προξενεί η αδιαφορία του.
Αντίστοιχα, βέβαια, το ίδιο σκληρή μπορεί να είναι και η δική σου αδιαφορία απέναντι στο μήνυμα κάποιου ανθρώπου. Καταδικάζουμε το «Διαβάστηκε» απ” όπου κι αν προέρχεται, αφού είναι πάντα πιο τίμιο, ηθικό και ειλικρινές να αντιμετωπίζουμε τους άλλους ανθρώπους κι όχι να τους αποφεύγουμε.
Παρ” όλ” αυτά κι επειδή όλες μας ξέρουμε – από προσωπική εμπειρία – πόσο εύκολο είναι καμιά φορά να κάνεις πως κάτι δεν συνέβη, όπως το μήνυμα του τάδε στα εισερχόμενά σου, ας δούμε τους 5 λόγους (σύμφωνα με την ψυχολογία) που μπορεί να οδηγήσουν κάποιον στο να διαβάσει το μήνυμά σου και να μην απαντήσει:
1. Θέλει να καταλάβεις ότι σε αγνοεί επίτηδες – αν για παράδειγμα ήσουν πολύ πιεστική
2. Σε αγνοεί ασυνείδητα – μπορεί όντως να είχε δουλειά όταν το είδε και να ξεχάστηκε
3. Θέλει να σε κάνει να νιώσεις άσχημα – ο βασικός του στόχος δηλαδή είναι να σε πληγώσει συναισθηματικά
4. Φοβούνται να απαντήσουν – aka δεν έχει τα κότσια να σε αντιμετωπίσει
5. Προσπαθεί να αποφύγει άβολες καταστάσεις – δεν αντέχει τα δυσάρεστα συναισθήματα και αποφεύγει να σου απαντήσει επειδή δεν μπορεί να διαχειριστεί τον πιθανό συναισθηματικό πόνο.
Οι «Seen Zoned» (κατά το «friendzoned») είναι ξεκάθαρα η απόδειξη του πόσο εύκολα μπορεί η τεχνολογία να σε απογειώσει ή να σε ρίξει στα ψυχολογικά Τάρταρα. Παλιά, το πολύ πολύ να έπαιρνες στο σπίτι του, να το σήκωνε η μητέρα του και να σου έλεγε ότι δεν είναι εκεί. Η άγνοια είναι καλύτερη καμιά φορά, ε;
sxeseis