Υλικά
- 1 πακέτο φύλλα για πίτα
- 1 κιλο γλυκιά κολοκύθα τριμμένη και σουρωμένη
- 1 κ.γ κανέλα
- 12 κ.γ. ζάχαρη
- καρυδόψιχα, φυλοκομμένη
- ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Τρίβουμε στον τριφτή την κολοκύθα και μετά με μια πετσέτα την σουρώνουμε για να φύγουν τα υγρά της.
- Βάζουμε την κολοκύθα σε μέτρια φωτιά και την σοτάρουμε για 10 λεπτά
- Την βγάζουμε από την φωτιά και την τοποθετούμε σε ένα μπολ.
- Όταν κρυώσει η κολοκύθα αναμειγνύουμε όλα τα υλικά με τα χέρια μας.
- Παίρνουμε το φύλλο και το ανοίγουμε κάθε ένα φύλλο το λαδώνουμε και βάζουμε κατά μήκος της μακριάς πλευράς του φύλλου μια ποσότητα από την γέμιση
- Τυλίγουμε το φύλλο σε ρόλο και το τοποθετούμε στο κέντρο του ταψιού μας.(το ταψί να είναι λαδωμένο).
συνεχίζουμε έτσι και με τα υπόλοιπα φύλλα μέχρι να γεμίσει το ταψί - Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα για 45 λεπτά περίπου.
- Πασπαλίζουμε από πάνω με ζάχαρη άχνη
Συνταγή Αναστασιά Τ. για το
Originally posted 2017-03-10 14:00:46.
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό