Υλικά
- 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κούπα αλεύρι ολικής αλέσεως
- 2 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο
- 1 κουταλάκι του γλυκού Baking Powder
- 2 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 φλιτζάνια γάλα (ζεστό)
- 1¼ φλιτζάνια λάδι για μαγείρεμα (προαιρετικό)
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι ολικής αλέσεως.
Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το γάλα, σε ένα μπολ.
Χτυπάμε με το μίξερ όλα τα υλικά, ζεσταίνουμε το γάλα και το προσθέτουμε σιγά-σιγά.
Συνεχίζουμε το χτύπημα για 5 λεπτά.
(Αν δεν χρησιμοποιήσουμε μίξερ ακλουθούμε την ίδια διαδικασία, ζυμώνοντας τη ζύμη για τουλάχιστον 15 λεπτά. )
Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι στη ζύμη και συνεχίζουμε το ζύμωμα.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 έως 45 λεπτά.
Πλάθουμε τη ζύμη και τη κόβουμε σε 8 ίσα κομμάτια.
Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι ζύμης σε λεπτό κυκλικό ή ορθογώνιο σχήμα.
Απλώνουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι στην επιφάνεια του φύλλου και τα διπλώνουμε όπως φαίνεται και στο βίντεο.
Ανοίγουμε πάλι το κάθε κομμάτι ζύμης σε λεπτό κυκλικό ή ορθογώνιο σχήμα.
Τοποθετούμε το φύλλο σε προθερμασμένο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Περιμένουμε έως ότου αρχίζουν να σχηματιστούν οι φυσαλίδες (περίπου για 1 λεπτό).
Γυρίζουμε το φύλλο από την άλλη πλευρά, προαιρετικά ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι κάτω από το φύλλο
Μειώνουμε τη θερμοκρασία στο χαμηλό.
Πιέζουμε τις άκρες του φύλλου για να έρχεται σε επαφή με το τηγάνι, χρησιμοποιώντας μια πετσέτα ή μια σπάτουλα.
Τοποθετούμε τα φύλλα σε ένα δοχείο με καπάκι ή τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα για να τα διατηρήσουμε ζεστά και τρυφερά.
Δείτε το βίντεο
Συνταγή από Αναστασία Τ. για το
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό