Μετέφερε εκατοντάδες, εάν όχι χιλιάδες ανθρώπους κατά την διάρκεια της ζωής της, παρά το γεγονός ότι κατασκευάστηκε για άλλους σκοπούς…
Κατασκευάστηκε για να πολεμήσει και το έκανε, βοηθώντας στην απελευθέρωση της χώρας μας από τον γερμανικό ζυγό. Αλλά η ιστορία της δεν τελειώνει εδώ, καθώς βοήθησε στο να «πρασινίσουν» εκατοντάδες στρέμματα γης και να ζήσουν από αυτά δεκάδες οικογένειες.
Αυτή είναι η άγνωστη σε πολλούς αλλά όχι και ξεχασμένη ιστορία της «Τουρλουλούς».
Του πρώτου οχήματος που «περπάτησε» στους δρόμους του Κάστρου, μετά το τέλος του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου!
Η «Τουρλουλού» δεν ήταν τίποτα άλλο από ένα τζιπ που άφησαν πίσω τους οι Βρετανοί στρατιώτες μετά την απελευθέρωση της χώρας μας από τους γερμανούς. Η κατασκευή του ωστόσο χρονολογείται, σύμφωνα με τους κατοίκους του Κάστρου, κάπου στην δεκαετία του 1920. Στα χέρια όμως του αείμνηστου Γιώργου Ζαχαρόπουλου, ο οποίος το «μάζεψε» εγκαταλελειμμένο από μια μάντρα σιδηρικών, απέκτησε…νέα ζωή!
Το στρατιωτικό τζιπ απέκτησε καρότσα, πάνω στην οποία τοποθετήθηκαν πάγκοι για την μεταφορά των επιβατών. Στο πίσω μέρος του οχήματος, ο άξονας μετάδοσης της κίνησης, καταλήγει σε «ρότορα», στον οποίο προσαρμόζονταν εργαλεία για την καλλιέργεια της γης, καθιστώντας το με αυτό τον τρόπο και το πρώτο τρακτέρ του Κάστρου.
Το «όνομα» του οχήματος; Αυτό από μόνο του είναι μια ολόκληρη ιστορία!