Η ακτιβίστρια κατά της διαφθοράς Χριστίνα Τρεμόντι επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας των ΑΝΕΛ

Η ακτιβίστρια κατά της διαφθοράς Χριστίνα Τρεμόντι επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας των ΑΝΕΛ

Επικεφαλής του ψηφοδελτίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων μπαίνει η ακτιβίστρια Χριστίνα Τρεμόντι, η οποία διαθέτει πλούσιο βιογραφικό και είναι γνωστή για τον αγώνα της κατά της διαφθοράς.

Με ιδιαίτερο συμβολισμό στη μάχη του κατά της διαφθοράς, ο Πρόεδρος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», Πάνος Καμμένος, ανακοίνωσε την δημιουργό της ιστοσελίδας «Έδωσα φακελάκι» (edosafakelaki.org), επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Κόμματος. Η Ελληνοαμερικανίδα, μετά από «περιπέτεια» της με το Ελληνικό δημόσιο, αποφάσισε να φτιάξει την προαναφερόμενη ιστοσελίδα στο διαδίκτυο, προκειμένου άτομα με ανάλογη εμπειρία, να αποκαλύψουν τη δική τους περίπτωση, κακής συναλλαγής με το Δημόσιο. Στην ιστοσελίδα, χιλιάδες Έλληνες έχουν καταγράψει τη δική τους εμπειρία, δηλώνοντας μάλιστα και τα ποσά που χρειάστηκε να βάλουν στην τσέπη επίορκων γιατρών ή υπαλλήλων για να τύχουν καλύτερης μεταχείρισης.

Η Χριστίνα Τρεμόντι μεγάλωσε στην Αθήνα και πριν από μερικά χρόνια πήρε την απόφαση να «μετακομίσει» στην Αμερική για σπουδές. Μετά την αποφοίτησή της από το διάσημο πανεπιστήμιο Γέιλ, πήγε στη Νέα Υόρκη, όπου εργάστηκε σε μεγάλες κυβερνητικές υπηρεσίες, μη κυβερνητικούς οργανισμούς και εταιρίες, όπως το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ και το τμήμα Παγκόσμιου Μάρκετινγκ της L” Oreal. Είχε συνεργασία με τους Sponsors for Educational Opportunity (Χορηγούς για Εκπαιδευτική Ευκαιρία), προετοιμάζοντας φοιτητές χαμηλού εισοδήματος για να αντιμετωπίσουν τα ανταγωνιστικά πανεπιστήμια.

Εχει λάβει μέρος σε σημαντικά συνέδρια ως συντονίστρια ή ομιλήτρια, παρουσιάζοντας θέματα που σχετίζονται με τη δημόσια διοίκηση, ενώ συνεντεύξεις και άρθρα της έχουν φιλοξενηθεί στο γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» και στον «Guardian». Στο κείμενο που υπογράφει και δημοσιεύτηκε πριν από μερικά χρόνια στην ιστοσελίδα της βρετανικής εφημερίδας, η ακτιβίστρια από την Καλαμάτα αναφερόταν στις διαμαρτυρίες κατά της λιτότητας της περιόδου εκείνης, συνδέοντας το φαινόμενο της διαφθοράς του δημόσιου τομέα με τις πελατειακές σχέσεις που υπάρχουν σε κάθε μορφή οργάνωσης του κράτους. «Νιώθοντας ανίσχυρη μπροστά σε ένα παράνομο σύστημα, τόσο καλά εδραιωμένο, θεώρησα επιτακτική την ανάγκη να δώσω «φωνή» σε όλους εκείνους που ένιωσαν ότι έπεσαν θύματα κάποιων, όπως ο παππούς μου» έγραφε τον Νοέμβριο του 2012.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: