Η ελληνική Δημιουργική Βιομηχανία ταξιδεύει στη Γαλλία

Σε δύο πολύ σημαντικές εκδηλώσεις για τη δημιουργική βιομηχανία θα συμμετέχει το gi-Cluster στο τέλος του Οκτωβρίου στο Παρίσι, στην πρώτη οργανωμένη B2B αποστολή του Ελληνικού cluster επί Γαλλικού εδάφους, με στόχο τη σύναψη εμπορικών και ερευνητικών συνεργασιών μεταξύ ελληνικών και γαλλικών επιχειρήσεων και λοιπών φορέων.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη συμμετοχή στη διεθνή έκθεση Game Connection Europe 2015, που πραγματοποιείται 28 έως 30 Οκτωβρίου στο εκθεσιακό κέντρο Pavillon Porte de Versailles, όπου με παρουσία ελληνικών booths των εταιρειών Internet Q, Lazyland και Paspartu, καθώς και του Corallia, ως φορέα αρωγού του gi-Cluster, θα παρουσιαστούν ελληνικά προϊόντα και καινοτομίες του κλάδου των ψυχαγωγικών και δημιουργικών τεχνολογιών και εφαρμογών και θα επιχειρηθεί η προσέλκυση στρατηγικών επιχειρηματικών συνεργατών από όλο τον κόσμο. Παράλληλα, η συμμετοχή σε παράπλευρες συνεδρίες και “master classes”, που διοργανώνονται θα δώσουν την ευκαιρία δικτύωσης με αναγνωρισμένους επαγγελματίες του κλάδου.

Παράλληλα, την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου θα λάβει χώρα το πρώτο B2B networking event μεταξύ του gi-Cluster και του Cap Digital, του μεγαλύτερου ίσως ευρωπαϊκού cluster ψηφιακού περιεχομένου και υπηρεσιών, με σκοπό την ενίσχυση των Ελληνογαλλικών εμπορικών σχέσεων σε αυτόν τον ταχύτατα αναπτυσσόμενο τομέα της παγκόσμιας οικονομίας. Επιπρόσθετα, στο περιθώριο της εκδήλωσης αυτής θα λάβει χώρα και η επίσημη αναγγελία και έναρξη του Προγράμματος «gi-Cluster Ambassador» στο πλαίσιο του οποίου θα ενταχθούν και πρόσθετες δράσεις και πρωτοβουλίες για τη σύνδεση των δύο χωρών στον τομέα της δημιουργικής οικονομίας.

Σχετικά με τις επικείμενες δράσεις αλλά και τη διασύνδεση του gi-Cluster με την αγορά της Γαλλίας, ο Δρ. Νίκος Βογιατζής, Chief Development & Operations Officer του Corallia και μέλος του Συντονιστικού Συμβουλίου του gi-Cluster ανέφερε σχετικά: «H ενίσχυση των Ελληνογαλλικών εμπορικών δράσεων μέσα από τη γεφύρωση των σχέσεων των μελών σε διεθνές επίπεδο αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα για το gi-Cluster. Πρόκειται για μια προσπάθεια που ήδη αποφέρει καρπούς τόσο στο πεδίο της προώθησης των ελληνικών επιχειρήσεων στη γαλλική αγορά, όσο και στο επίπεδο δημιουργίας αλυσίδας αξίας μεταξύ των δύο χωρών, με απώτερο σκοπό την ανάπτυξη διεθνώς ανταγωνιστικών προϊόντων με ισχυρή ευρωπαϊκή ταυτότητα».

Για την άμεση ενημέρωσή σας, περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις της αποστολής θα αναρτώνται στο site του gi-Cluster καθώς και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Corallia [Facebook, Twitter, LinkedΙn].

Σχετικά με το gi-Cluster:

To gi-Cluster [www.gi-cluster.gr], φέρει τη σφραγίδα του πρώτου Ελληνικού cluster καινοτομίας στις δημιουργικές βιομηχανίες με εστίαση στον κλάδο των Ψυχαγωγικών και Δημιουργικών Τεχνολογιών & Εφαρμογών (Gaming and Creative Technologies & Applications cluster). Συστάθηκε στις αρχές του 2012, με την υποστήριξη του Corallia [www.corallia.org] ως φορέα αρωγού (cluster facilitator), έχοντας ως αποστολή του τη δημιουργία ενός παγκοσμίου κλάσης, πλήρως λειτουργικού επιχειρηματικού οικοσυστήματος καινοτομίας, που στοχεύει στην παραγωγή νέων τεχνολογιών και ανταγωνιστικών προϊόντων, αξιοποιώντας επιστημονικό, επιχειρηματικό και ερευνητικό ταλέντο από όλους τους τομείς των Ψυχαγωγικών και Δημιουργικών Τεχνολογιών & Εφαρμογών, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη βελτίωση της θέσης της Ελλάδας στη διεθνή κατάταξη ανταγωνιστικότητας. Σήμερα στο gi-Cluster συμμετέχουν μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις, ακαδημαϊκοί φορείς, ερευνητικά ινστιτούτα και άλλοι φορείς καινοτομίας, με σημαντική δυναμική για περαιτέρω διεύρυνση, τόσο μέσα από την αύξηση του αριθμού των μελών όσο και από την ανάπτυξη νέων συνεργασιών με φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το gi-Cluster στην Game Connection:

Η αποστολή του gi-Cluster στην Game Connection Europe 2015 εντάσσεται στο Έργο «Δημιουργία και Λειτουργία Δομής Διαχείρισης και Ανάπτυξης Συνεργατικού Σχηματισμού Τεχνολογιών Παιγνίων και Δημιουργικού Περιεχομένου» που υλοποιεί το Corallia ως Συντονιστής (Φορέας Αρωγός) του gi-Cluster και συγχρηματοδοτείται από Εθνικούς πόρους και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης μέσω του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς 2007-2013. Tο Έργο εντάσσεται στο Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα (ΕΠΑΝ ΙΙ) και στο Π.Ε.Π. Αττική 2007-2013 με κεντρικό μήνυμα «Η Περιφέρεια στο Επίκεντρο της Ανάπτυξης», στο πλαίσιο της Πιλοτικής Φάσης Λειτουργίας της Δράσης Εθνικής Εμβέλειας «Δημιουργία Καινοτομικών Συστάδων Επιχειρήσεων – Ένα Ελληνικό Προϊόν, Μια αγορά: ο Πλανήτης».

typosthes.gr-Oikonomia

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: