Eίναι άραγε απιστία αν ο σύντροφός σου κάνει like σε γνωστές του στο ; H Eυρυδίκη Βαλαβάνη πήρε θέση αλλά εσένα ποια είναι η γνώμη σου για το soft cheating;
Η απιστία και το τι θεωρείται απιστία ήταν κάτι που πάντα απασχολούσε τους ανθρώπους και φυσικά όσα άτομα είχαν βρει το ταίρι τους. Πλέον, σε αυτή την διαδικτυακή εποχή που ζούμε με τα να έχουν μπει για τα καλά στην καθημερινότητά μας, ο όρος «απιστία» έχει αρχίσει να παίρνει διαφορετικές διαστάσεις από αυτές που γνώριζες μέχρι τώρα.
«Κουράσατε με αυτό το αστειάκι», απάντησε η Βαλαβάνη στο σχόλιο για τον Βασάλο και τη νιώθουμε
Ίσως σε βοηθήσει να «μπεις» στο νόημα και το βίντεο με το challenge που έκανε στο TikTok η Ευρυδίκη Βαλαβάνη, απαντώντας στο τι είναι απιστία και τι όχι. Πολλές από τις ερωτήσεις λοιπόν αυτού του challenge, αφορούσαν τα social media.
Είναι απιστία αν ο σύντροφός σου κάνει like σε άλλες κοπέλες;
Eίναι απιστία αν ο σύντροφός σου αντιδρά στα stories άλλων γυναικών;
Eίναι απιστία αν ο σύντροφός σου εξακολουθεί να έχει dating app ενώ είστε σε σχέση;
Kαι άλλες αντίστοιχου περιεχομένου ερωτήσεις. Η Ευρυδίκη Βαλαβάνη λοιπόν, πήρε θέση αποκαλύπτοντας πως όταν μιλάμε για απιστία, δεν ανέχεται ούτε το λεγόμενο soft cheating.
Τι είναι το soft cheating;
Όλα ξεκινούν από το γεγονός πως τα social media και πλατφόρμες όπως το Instagram, το TikTok και λοιπές ενισχύουν την πρόσβαση στην . Αυτό έχει σίγουρα πλεονεκτήματα, αλλά όσον αφορά τις σχέσεις μπορεί να προκαλέσει τον όλεθρο, αφού αφενώς υπάρχουν περισσότεροι «πειρασμοί» για τον σύντροφό σου – και για εσένα – αφετέρου κάθε «ύποπτη» κίνηση, όπως είναι για παράδειγμα το like είναι φανερή κι μπορείτε να τη δείτε και οι δύο.
Είναι, όμως, απάτη το να ακολουθεί ή να κάνει like σε δημοσιεύσεις άλλων γυναικών ο σύντροφός σου;
Eδώ οι απόψεις διίστανται και γι” αυτό έχουν αρχίσει να δημιουργούνται και νέοι όροι για την απιστία, όπως το soft cheating ή το micro – cheating, που στην ουσία κάποιοι μπορούν να συγχωρήσουν.
Γιατί όταν ξεκινάς ένα φλερτ στα social, σταματάει να σου απαντάει μετά από δύο ερωτήσεις;
Ενώ δηλαδή, ο οποιοσδήποτε μπορεί να στείλει μήνυμα πιο εύκολα όπου θέλει με την εφεύρεση των «κρυφών» συνομιλιών να διευκολύνουν την όποια προδοσία, υπάρχει μια διαβάθμιση στο τι θεωρείται 100% απιστία και στο τι ένα ισχυρό «καμπανάκι» για τον άνθρωπο που είσαι μαζί.
Ένα like ή ένα σχόλιο μπορεί να μην σημαίνει και τίποτα αλλά μπορεί να σημαίνει και πολλά περισσότερα που εξελικτικά μπορεί να οδηγήσουν στην απιστία όπως την ξέραμε όλα αυτά τα . Από μόνη της ωστόσο, αυτή η αλληλεπίδραση δεν μπορεί να έχει την ίδια βαρύτητα με το να υπάρξει ερωτική επαφή του συντρόφου σου με κάποια άλλη γυναίκα. Γι” αυτό αυτού του είδους η αλληλεπίδραση στα social media λέγεται soft cheating (μια μικρή, πιο ελαφριάς μορφής απιστία) και από πολλές γυναίκες παίρνει κίτρινη και όχι κόκκινη κάρτα.
Είναι όπως όταν ο σύντροφός σου θαυμάζει τυχαία μια γυναίκα στον δρόμο. Εκεί θεωρείται απιστία ή απλά παραδοχή κάτι αντικειμενικά εντυπωσιακού; Kι αφού στον δρόμο δεν θεωρείται απιστία κάτι τέτοιο, γιατί ένα τυχαίο like πρέπει να θεωρηθεί;
Υπάρχουν πολλές διαφορετικές περιπτώσεις.
Ένας που ούτως ή άλλως θα υπέπιπτε σε αυτό το αμάρτημα δεν ευθύνονται τα social media για το αν τελικά βρει κι εκεί τον τρόπο για να απιστήσει. Θα γινόταν με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Αλλά αυτό λίγο ή πολύ το προδίδουν οι καθημερινές του κινήσεις. Αν για παράδειγμα, όταν είστε μαζί κοιτάζει με νόημα κάθε «θηλυκιά γάτα» τότε σίγουρα τα likes σε προφίλ άλλων γυναικών θα είναι το μόνο σίγουρο.
Από την άλλη αν εσύ θεωρείς «απειλή» κάποια γυναίκα από τον περίγυρό σου και το έχεις εκφράσει στον σύντροφό σου κι εκείνος επιμένει να έχει αλληλεπίδραση μαζί της στα social media, τότε το θέμα δεν είναι αν συμβαίνει κάτι πονηρό μεταξύ τους αλλά το γεγονός πως αυτό που κάνει σε κάνει να νιώθεις άβολα.
Το να κάνει ο σύντροφός σου like ή σχόλιο σε ανάρτηση είτε κάποιας κοινής σας φίλης, είτε σε κάποια γνωστή σας δεν σημαίνει αυτόματα πως συμβαίνει και κάτι πονηρό μεταξύ τους. Πολλές φορές οι άντρες λειτουργούν πολύ πιο απλά απ” ότι οι γυναίκες και ένα like μπορεί να δηλώνει πως όντως τους φάνηκε ωραίο το τάδε post και μέχρι εκεί. Από την άλλη αυτό το είδος μικρής ή πιο ελαφριάς απιστίας (soft cheating) μπορεί και να σημαίνει πως έχει χαθεί λίγο το ενδιαφέρον στη σχέση σας κι ίσως αναζητά κάποια επιβεβαίωση.
Η κάθε περίπτωση θέλει αξιολόγηση και ψυχραιμία, ακόμα κι αν ο σοφός λαός λέει «φύλαγε τα σου για να έχεις τα μισά». Άλλωστε, για ποιον λόγο να είσαι ζευγάρι με κάποιον αν δεν τον εμπιστεύεσαι ούτε όταν scrollάρει στο Instagram;
.
Sxeseis
Tags: Instagram, Social Media, άνθρωπος, Γυναίκα, επικοινωνία, ΜΗΝΥΜΑ, ρούχα, χρόνια