Η Mercedes «έσπασε» στη Σιγκαπούρη το σερί των νικών της Red Bull

Η Ferrari έβαλε STOP στο σερί της Red Bull με έναν απίθανο Sainz. Με αναμμένους όλους τους προβολείς στους δρόμους της πόλης που έχει σήμα την Ορχιδέα, ο έγινε χθες ένας εκπληκτικός αγώνας. Μετά από 10 συνεχόμενες νίκες της Red Bull τα φώτα της δημοσιότητας χθες έπεσαν πάνω στη Ferrari και τον Ισπανό πιλότο Carlos Sainz που κατάφερε να πάρει μια τεράστια νίκη.

Όταν έσβησαν τα πέντε κόκκινα φώτα ο Sainz ξεκίνησε καλά ενώ ο Russell που ήταν δεύτερος μάλλον καθυστέρησε και τον πέρασε άνετα πριν την πρώτη στροφή ο Charles Leclerc. Ο Hamilton στην πρώτη στροφή για να μην χτυπήσει με τον Russell πήγε ευθεία και βρήκε μπροστά του. Όμως ο Βρετανός ακολουθώντας τον κανονισμό άφησε χώρο και τον πέρασε ο Russell.

Η σειρά ήταν δύο Ferrari και δύο Mercedes. Στην 5η θέση βρισκόταν ο δυναμικός Lando Norris me

Ήδη από την εκκίνηση λοιπόν η Ferrari θα έχει το 1-2 με Sainz και Leclerc και η Mercedes to 3-4 με Russell και Hamilton. Πέμπτος o Lando Νοrris (McLaren).

Άτυχος ο Tsunoda εγκατέλειψε από κλατάρισμα στον πρώτο γύρο. Στην πίστα έμειναν 18 μονοθέσια αφού ο Stroll δεν ξεκίνησε λόγω του ατυχήματος που είχε στα δοκιμαστικά της Παρασκευής

O Verstappen ξεκίνησε 11ος. Μετά από προσπάθειες στον 6ο γύρο βρέθηκε στην 8η θέση και τελικά τερμάτισε στην 5η θέση. Ωστόσο δεν ανησυχεί. Έχει τόσους βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο που για να χάσει τον φετινό παγκόσμιο τίτλο θα πρέπει να μην τερματίσει σε κανέναν αγώνα.

Στον 20ο γύρο ο Sargeant μετά από επαφή του με τις μπαριέρες έκανε τη μισή πίστα με την αεροτομή του να σέρνεται. Όμως άφησε κομμάτια της αεροτομής του στην πίστα και έτσι ο αγώνας τέθηκε υπό καθεστώς αυτοκινήτου ασφαλείας.

Μετά από δύο γύρους, στον 23ο το Safety Car θα αποχωρήσει και πλέον η νέα πραγματικότητα είναι: Sainz – Verstappen – Russell – Perez – Norris. Όμως ο Verstappen δεν είχε κάνει πιτ στοπ και δεν είχε αλλάξει ελαστικά.

Ο αγώνας μετά το Safety Car απέκτησε άλλο ενδιαφέρον με πολύ περισσότερες μονομαχίες και τις θέσεις να αλλάζουν συνεχώς. Παράλληλα ο Alonso θα δεχθεί ποινή 5 δευτ. για μία άτσαλη κίνηση του πάνω στα κερμπ η οποία ευτυχώς δεν επηρέασε άλλον οδηγό.

Στο 74%η υγρασία αυτή τη στιγμή με την θερμοκρασία του αέρα να είναι στους 30 βαθμούς Κελσίου. Η βροχή που ήταν να πέσει, τελικά προσπέρασε την πίστα και όλα παραμένουν στεγνά.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: