Αν είστε λάτρεις των σοκολατένιων μπισκότων που λιώνουν στο στόμα, τότε αυτή είναι η συνταγή που ψάχνατε. Το μυστικό συστατικό για να φτιάξετε μαλακά μπισκότα, που η σοκολάτα σχεδόν ρέει; Τυρί κρέμα!
Θα χρειαστείτε:
1/2 Φλιτζανιού ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 Φλιτζανιού τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου (μην χρησιμοποιείτε ελαφριά ή χτυπημένη)
3/4 Φλιτζανιού καφέ ζάχαρη
1/4 Φλιτζανιού κρυσταλλική λευκή ζάχαρη
1 Μεγάλο αυγό
2 Κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 1/4 Φλυτζάνια αλεύρι για κάθε χρήση
2 Κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουερ
1 Κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/4 Κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 1/4 Κουταλάκια του γλυκού σταγόνες σοκολάτας ή σπασμένα κομμάτια μπάρας σοκολάτας
Εκτέλεση:
1. Ανακατέψτε με μίξερ το βούτυρο, το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, το αυγό και τη βανίλια. Χτυπήστε σε μέτρια ένταση, μέχρι να γίνει αρκετά κρεμώδες και ανάλαφρο. Θα χρειαστεί περίπου 5 λεπτά.
2. Σταματήστε το μίξερ και προσθέστε το αλεύρι, το κορν φλάουερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Ανακατέψτε για ένα περίπου λεπτό μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
3. Προσθέστε τη σοκολάτα και ανακατέψτε ελαφρώς.
4. Πάρτε ένα ταψί και απλώστε αντικολλητικό χαρτί. Χρησιμοποιήστε μια κουτάλα παγωτού ή ένα απλό κουτάλι για να πάρετε μια ποσότητα ζύμης ίση για ένα μπισκότο και απλώστε τη ζύμη με 2-3 εκατοστά απόσταση μεταξύ τους στο ταψί. Τοποθετήστε το ταψί στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
5. Όταν θα είστε έτοιμοι για ψήσιμο, προθερμάνετε το φούρνο στο 200 βαθμούς. Ψήστε για 8-9 λεπτά.
6. Αφαιρέστε το ταψί από το φούρνο και αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν στο ταψί για 5 λεπτά πριν τα μεταφέρετε σε πιατέλα.
7. Κρατήστε τα μπισκότα σε αεροστεγές δοχείο για διάστημα μιας εβδομάδας ή στον καταψύκτη μέχρι 3 μήνες.
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό