Η πάστα ταψιού που σας ξετρέλανε τώρα και σοκολατένια!

Όταν υπάρχει διάθεση και χρόνος δημιουργείς

Υλικά 

  • 6 αυγά
  • 6 κουτ. σούπας κοφτές ζάχαρη
  • 6 κουτ. σούπας κοφτές αλεύρι
  • 4 κουτ. σούπας γεμάτες κακάο
  • 4 κουτ σούπας σπορέλαιο
  • 1 βανίλια 2 κ.γ. κοφτά μπέικιν

Για το σιρόπι

  • 2 κούπες νερό
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 2 κ.σ. κονιάκ προαιρετικά
  • Λίγο χυμό λεμόνι

Για την κρέμα

  • 2 κονσέρβες μόρφατ
  • 1 κουτί ζαχαρούχο
  • 1 βανίλια
  • 4 φύλλα ζελατίνη

Για την σοκολάτα γκαναζ

  • 200 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 150γρ. γάλα εβαπορέ η κρέμα γάλακτος

Eκτέλεση

Χτυπάω τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν και στην συνέχεια τα αλλά υλικά σε προθερμασμένο φούρνο ψήνω για δέκα λεπτά όσο ψήνετε το παντεσπάνι ετοιμάζω και το σιρόπι. Μόλις βγει το παντεσπάνι περιχύνω το καυτό σιρόπι και αφήνω να κρυώσει χτυπάω την κρέμα ρίχνω το ζαχαρούχο την βανίλια τα φύλλα ζελατίνης τα έχω μούλιασε σε κρύο νερό και μετά τα βάζω σε ένα μπρίκι με 2-3 κουταλιές της σούπας νερό και το βράζω να λιώσει και το ρίχνω μέσα στην κρέμα σιγά σιγά.το αφήνω λίγο στο ψυγεία να κρυώσει μετά κάνω την γκανάζ μου ψιλοκόβω την κουβερτούρα και ρίχνω το καυτό γάλα εβαπορέ η κρέμα γάλακτος ανακατεύω καλά τέλος το περιχύνω από πάνω…..διακοσμώ με ότι έχω από φρέσκα φρούτα μέχρι γλυκά του κουταλιού η ότι άλλο θέλω ..

Καλή επιτυχία!!!

 Iosifidou Niki‎

Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: