H Pavlova ίσως είναι ένα από τα πιο ωραία γλυκά και τώρα είναι η καλύτερη επόχη για να το φτιάξετε μίας και είναι η εποχή της φράουλας
[su_spacer]
Υλικά
Για την μαρέγκα:
- 5 ασπράδια
- 130 γρ. ζάχαρη
- 130 γρ. ζάχαρη
Για την κρέμα:
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- ξύσμα από 2 λάιμ
Για την γαρνιτούρα:
- 400 γρ. φράουλες
- 30γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε με την μαρέγκα. Για να την φτιάξουμε χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ με την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα.
- Όταν δούμε πως έχει σφίξει καλά κλείνουμε το μίξερ, ρίχνουμε την άχνη σιγά σιγά και ανακατεύουμε πολύ απαλά με μια σπάτουλα, με προσοχή για να μην κόψει.
- Βάζουμε πάνω στο ταψί μια λαδόκολλα και στήνουμε την μαρέγκα έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μια φωλιά.
- Ψήνουμε για μιάμιση ώρα στους 100 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί και προσθέτουμε το ξύσμα από τα 2 λάιμ.
- Κόβουμε τις φράουλες και πασπαλίζουμε με την ζάχαρη.
- Αφού έχει κρυώσει η μαρέγκα, βάζουμε την κρέμα από πάνω.
- Και στολίζουμε με τις φράουλες.
Originally posted 2016-03-12 10:00:08.
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό