Υλικά:
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 5 φλιτζάνια νερό
- 1 φλιτζάνι χυμό λεμονιού (περίπου 5-6 λεμόνια)
- Φέτες λεμονιού
Εκτέλεση:
- Φτιάξτε ένα απλό σιρόπι συνδυάζοντας 1 φλιτζάνι ζάχαρη με 1 φλιτζάνι νερό σε μια μικρή κατσαρόλα. Βράστε και αφήστε τη ζάχαρη να διαλυθεί. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς, μέχρι το σιρόπι να είναι εντελώς κρύο.
- Στύψτε περίπου 5-6 λεμόνια, ώστε να έχετε 1 φλιτζάνι χυμό λεμονιού, άμα θέλετε σουρώστε τους σπόρους που έχει μέσα. Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα εάν θέλετε μια ωραία λεία λεμονάδα.
- Σε μια μεγάλη κανάτα, ανακατέψτε το δροσερό σιρόπι με το χυμό λεμονιού και περίπου 4 φλιτζάνια νερό.
- Σερβίρετε με πάγο αν θέλετε, γαρνίρετε με φέτες λεμονιού και απολαύστε!
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό