Είναι δροσιστική, υγιεινή μια που δεν έχει καθόλου χημικά αλλά και πολύ εύκολη. Δείτε τη για την πιο λαχταριστή σπιτική γρανίτα φράουλα που θα λατρέψουν τα παιδιά μας!
- 250 γραμμάρια νερό
- χυμό από 1/2 λεμόνι
- 600 γραμμάρια φράουλες
- 250 γραμμάρια ζάχαρη
Εκτέλεση
Ρίχνουμε τη ζάχαρη με το νερό και το χυμό λεμονιού σε μια κατσαρόλα μέχρι να γίνει ένα πυκνό σιρόπι.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Πολτοποιούμε τις φράουλες και τις αδειάζουμε σε ένα βαθύ μεγάλο μπολ.
Ρίχνουμε και το σιρόπι αφού αφαιρέσουμε το κλωναράκι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
Τα βάζουμε στην κατάψυξη και ανά 1 ώρα το ανακατεύουμε με το σύρμα.
Επαναλαμβάνουμε για 5 φορές.
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό