Η πιο ωραία, πιο αφράτη , πιο γευστική , πιο αρωματική και επιτυχημένη Φανουροπιτα με 9 υλικά!


Η πιο ωραία, πιο αφράτη , πιο γευστική , πιο αρωματική και επιτυχημένη Φανουροπιτα !!!Έχω δοκιμάσει πολλές σαν αυτή καμία !!! Την έχω χρόνια την συνταγή δεν θυμάμαι που την βρήκα το μόνο σίγουρο ότι δεν την αλλάζω με καμία… Το ταψί που χρησιμοποιώ είναι 40χ30 και βγάζω 28 κομμάτια κανονικά αν θέλετε τα κόβετε πιο μικρά και βγαίνουν πιο πολλά . Αν θέλετε πιο μικρή κάντε την μισή δόση με πιο μικρό ταψί.Αλλά σας προτείνω να κάνετε αυτήν δεν θα μείνει ψίχουλο… Εγώ την φτιάχνω όχι μόνο στην γιορτή του αλλα όλο τον χρόνο, μας αρέσει και την τρώμε σαν κέικ..

Υλικά:

  • 4 φλιτζάνια του τσαγιού χυμό πορτοκάλι
  • 4 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη


  • 2 φλυτζάνια λάδι (βάζω καλαμποκέλαιο η ηλιέλαιο αλλά μπορούμε και με ελαιόλαδο απλά είναι πιο βαριά η γεύση)
  • 1 κιλο φαρίν απ (ισως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο ακόμη περισσότερο η λιγότερο το προσθέτουμε λίγο λίγο δουλεύοντας με το χέρι και σταματάμε μόλις δούμε ότι έχει γίνει σαν το μείγμα του κέικ.
  • Δες και αυτό!   Εύκολη συνταγή για ογκρατέν με λουκάνικο γαλοπούλας, μανιτάρια και πατάτες
  • 6 κουταλιές της σούπας κονιάκ
  • 2 κοφτές κουταλιές της σούπας μπέκιν πάουντερ
  • 2 φλιτζάνια το τσαγιού σταφίδα ξανθή (ραντίστε με νερό και αλευρώστε αν έχετε αγιασμό ακόμα καλύτερα)
  • 2 κουταλιές της σούπας κανέλα κοφτές
  • Ζάχαρη άχνη για ράντισμα από πάνω

Επειδή κατά την παράδοση τα υλικά πρέπει να είναι 9, αν δεν βάλετε άχνη προσθέστε 1 φλιτζάνι καρυδόψιχα αλεσμένη όχι λιώμα. Εγώ δεν βάζω καρύδια απλή και πεντανόστιμη

Η Φανουρόπιτα θέλει χέρι, όχι μίξερ και όσο την φτιάχνετε να μελετάτε αυτό που θέλετε να σας φανερώσει ο Άγιος υγεία, δουλειά, ή ότι άλλο και να προσεύχεστε. Μετά λέμε «Θεός σχωρές τη μανούλα του » καθώς θα γευόμαστε το γλυκό κομμάτι της φανουρόπιτας…

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα λεκανάκι το λάδι με τη ζάχαρη και δουλεύουμε με το χέρι να λιώσει η ζάχαρη.

Μετά προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά όπως το πορτοκάλι, το κονιάκ, τη κανέλα ,το μπεικιν και συνεχώς δουλεύουμε με το χέρι να λιώσει εντελώς η ζάχαρη θα το καταλάβετε .
Τελευταία προσθέτουμε το αλεύρι θέλουμε το μείγμα να είναι λίγο πιο ρευστό ελάχιστα από του κέικ.

Δες και αυτό!   Σπανακόπιτα χωρίς φύλλο

Ραντίζουμε με λίγο αγιασμό (καλό είναι άν έχετε) ή με νερό την σταφίδα να υγράνει λίγο να κολλήσει το αλεύρι την αλευρώνουμε τινάζουμε να φύγει το περιττό, τις προσθέτουμε στο μίγμα μας και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.. Αδειάζουμε το μίγμα μας σε λαδομενο ταψί (εγώ ράντιζω με λίγες σταγόνες αγιασμό έτσι για το καλό, που πάντα πρέπει να υπάρχει στο σπίτι μας!)

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για 45 λεπτά περίπου ανάλογα με τον φούρνο μας. Για να δούμε αν είναι έτοιμη κάντε το γνωστό βυθίζουμε ένα μαχαίρι ή ενα ξυλάκι από σουβλάκι και αν βγει καθαρό είναι έτοιμη.

Καλή επιτυχία !!!!

Artemis Stamatis


Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: