Independent: Ο Άγιος Γεώργιος ήταν μετανάστης
Το πολυπολιτισμικό υπόβαθρο του Αγίου Γεωργίου
Ο Άγιος Γεώργιος γεννήθηκε στη Συρία από ελληνική οικογένεια. Υπηρέτησε στο στρατό μίας ιταλικής πόλης-κράτους και πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής του στην Τουρκία όπου και πέθανε. Οι γονείς του, παρότι είχαν ελληνικές ρίζες και μιλούσαν ελληνικά, είχαν γεννηθεί στην Καππαδοκία της κεντρικής Τουρκίας και στην Παλαιστίνη.
Ήταν μετανάστης
Κάτι που δεν γνωρίζουν πολλοί είναι ότι ο Άγιος Γεώργιος ήταν μετανάστης. Ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο αναζητώντας δουλειά και τελικά εγκαταστάθηκε από τη Συρία στη σημερινή Τουρκία και εντάχθηκε στη φρουρά του αυτοκράτορα Διοκλητιανού. Μετακινήθηκε μεταξύ των επαρχιών της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας με τον ίδιο τρόπο που ένας σύγχρονος μετανάστης ταξιδεύει μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ αναζητώντας καλύτερη ζωή.
Η συνεισφορά του στην εξάπλωση θρησκευτικών ιδεών
Για αιώνες η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία λάτρευε τους παγανιστικούς θεούς. Ο Άγιος Γεώργιος έγινε γνωστός επειδή διέδωσε την τότε ξενόφερτη ανατολίτικη θρησκεία του, στον δυτικό πολιτισμό. Μάλιστα, θρυλείται ότι έπεισε την αυτοκράτειρα Αλεξάνδρα της Ρώμης να εγκρίνει τη νέα θρησκεία, τον Χριστιανισμό, η οποία επεκτάθηκε σε ολόκληρη την αυτοκρατορία έως ότου υιοθετήθηκε επίσημα. Τα περισσότερα από τα ευρωπαϊκά κράτη που διαδέχθηκαν την αυτοκρατορία είναι μέχρι και σήμερα χριστιανικά.
Είναι προστάτης Άγιος πολλών διαφορετικών περιοχών
Ο Άγιος Γεώργιος είναι προστάτης Άγιος της Αγγλίας, ενώ εμφανίζεται στη θρησκεία πολλών διαφορετικών χωρών: της Βουλγαρίας, της Παλαιστίνης, της Αιθιοπίας, της Ελλάδας και της Λιθουανίας.
Ήθελε ένα πολυπολιτισμικό ευρωπαϊκό υπερκράτος
Ο Άγιος Γεώργιος πάλευε για ένα πολυπολιτισμικό υπερκράτος. Στη Ρώμη, την πρωτεύουσα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, υπήρχαν Βρετανοί, Έλληνες και άνθρωποι από την Παλαιστίνη και τη Γαλατία. Οι τοπικές, θρησκευτικές και πολιτιστικές συνήθειές τους ενσωματώθηκαν στην Αυτοκρατορία.
Διώχθηκε από άτομα με διαφορετικά θρησκευτικά πιστεύω από τα δικά του
Ο Άγιος Γεώργιος φυλακίστηκε, βασανίστηκε και τελικά εκτελέστηκε για τα διαφορετικά πιστεύω του.
–>