ΗΠΑ: Αποζημίωση 7 εκατ. δολαρίων σε Αφροαμερικανό που πέρασε 48 χρόνια στη φυλακή για φόνο που δεν έκανε

Αφροαμερικανός 71 ετών θα λάβει αποζημίωση 7,15 εκατομμυρίων δολαρίων διότι παρέμεινε για σχεδόν μισό αιώνα πίσω από τα σίδερα, για φόνο που δεν διέπραξε, στην πολιτεία Οκλαχόμα των ΗΠΑ (κεντρικά).

Όταν αθωώθηκε πέρυσι, ο Γκλεν Σίμονς έγινε ο κρατούμενος που πέρασε το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στη φυλακή άδικα στην ιστορία των ΗΠΑ, σύμφωνα με το εθνικό μητρώο αθωώσεων.

Αφού απαλλάχθηκε, έπειτα από 48 χρόνια, έναν μήνα και 18 ημέρες φυλάκισης, υπέβαλε μήνυση και αγωγή εναντίον της πόλης Έντμοντ, στην Οκλαχόμα, κι εναντίον επιθεωρητή της αστυνομίας που διαδραμάτισε ρόλο στη σύλληψή του.

Τη Δευτέρα, το δημοτικό συμβούλιο της Έντμοντ ενέκρινε εξωδικαστικό συμβιβασμό, για να αποφύγει το ενδεχόμενο η υπόθεση να μετατραπεί σε δικαστική μάχη, δείχνουν δημόσια έγγραφα.

Η αποζημίωση τερματίζει «εν μέρει» τη μήνυση «εναντίον της πόλης και της αστυνομίας» που χρησιμοποίησαν παραποιημένα τεκμήρια για κατηγορήσουν τον κ. Σίμονς «για φόνο», εξήγησαν δικηγόροι του σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησαν προχθές Τρίτη.

Comments

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: