Υλικά
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 3 μεγάλα αυγά
- 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.σ. άρωμα υγρής βανίλιας
- 250 ml γάλα
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- ½ φλ. χυμός πορτοκαλιού
- Λίγο βούτυρο και λίγο αλεύρι για το ταψί
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180˚C. Αλείφουμε καλά μία φόρμα 25 εκ. με βούτυρο και το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
Ειδικά προσέχουμε να αλευροβουτυρώσουμε τα πλαϊνά της φόρμας για να φουσκώσει ομοιόμορφα το κέικ.
Ρίχνουμε το βούτυρο στο μπολ του μίξερ και το χτυπάμε μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και να ασπρίσει το μείγμα. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, το άρωμα βανίλιας και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το γάλα και τον χυμό. Στη συνέχεια, ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεμένο με το μπέικιν.
Ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα. Ψήνουμε το κέικ για 45-50 λεπτά, στην υψηλή σχάρα. Πριν το ψήσιμο βάζουμε και το φλουρί!!!
Οταν είναι έτοιμη την βγάζουμε από την φόρμα και την βάζουμε επάνω σε σχάρα να κρυώσει. Μόλις κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε!
Καλή επιτυχία!
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό