Γνωστό στα ιταλικά και ως «Aria Fritta», το ενδιαφέρον αυτό πιάτο σερβίρεται από το Feva Restaurant στο Castelfranco Veneto της βόρειας Ιταλίας.
Έχει σαν στόχο να δώσει την αίσθηση της εισπνοής καθαρού αέρα. Αν και το αποκαλούν αέρα τηγανητό στην πραγματικότητα δεν είναι μόνο αυτό.
Το βασικό του συστατικό είναι η ταπιόκα (άμυλο το οποίο εξάγεται από τη ρίζα της κασάβα), η οποία παίρνει την τελική της μορφή μετά από μια ειδική διαδικασία.
Το πιάτο προσφέρεται δωρεάν και σκοπός του εστιατορίου είναι να κεντρίσει το ενδιαφέρον των πελατών του.
(?)
Πηγή: newsbeast.gr-paraxena