Δεν μπορεί να αντισταθεί κανείς σε αυτό το νόστιμο επιδόρπιο από την Ιταλία: ναι, αυτό είναι πράγματι ανίκητο τιραμισού!
Αυτό το επιδόρπιο με την απίστευτα νόστιμη γεύση είναι ένα από τα αγαπημένα Γαλλικά επιδόρπια. Παρακάτω θα δούμε πως μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας αυτό το πεντανόστιμο επιδόρπιο. Δεν χρειάζονται πολλά συστατικά για να κάνετε το τιραμισού σας, απλά μασκαρπόνε, αυγά, ζάχαρη, μπισκότα και Nutella … και voila!
Υλικά
- 200 g Nutella ή Μερέντα της επιλογής σας.
- 250γρ τυρί μασκαρπόνε.
- 30 g ζάχαρη.
- 2 αυγά.
- 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας.
- 1 πακέτο μπισκότα.
- 2 κουταλιές της σούπας σκόνη σοκολάτας.
- 1 πρέζα αλάτι.
Εκτέλεση
1. Σπάστε τα αυγά σας και να είναι προσεκτικοί για να διαχωρίσετε τους κρόκους από τα ασπράδια.
2. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τους κρόκους με το εκχύλισμα ζάχαρης και της βανίλιας. Είναι απαραίτητο το αυγό να λευκαίνει. Στη συνέχεια, προσθέστε το μασκαρπόνε και ανακατεύουμε ξανά.
3. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μετά την προσθήκη μιας πρέζας αλάτι και ανακατεύετε μέσα στο πρώτο δοχείο. Μην τα αναμιγνύετε αυτή τη φορά.
4. Σπάστε τα μπισκότα και τοποθετήστε τα στο κάτω μέρος,
5. Τώρα θα ενσωματώσει ένα στρώμα Nutella και ένα στρώμα του μίγματος μασκαρπόνε. Επαναλάβετε τη λειτουργία και πασπαλίστε με σκόνη σοκολάτας.
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό