Kανελόνια με κιμά

Kανελόνια με κιμά

Kανελόνια με κιμά

Τα κανελόνια με κιμά είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μας φαγητά. Μπορούμε βέβαια να γεμίσουμε τα κανελόνια και με άλλη γέμιση (π.χ. δείτε τα κανελόνια με τυριά και αλλαντικά), αλλά σαν αυτή εδώ τη συνταγή για κανελόνια με κιμά δεν θα βρείτε. Μιλάμε για πρώτο πράγμα, ότι πρέπει για κυριακάτικο τραπέζι.

Υλικά συνταγής

1 πακέτο κανελόνια250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο250 γρ. κιμά χοιρινό2 κρεμμυδάκια μικρά ψιλοκομμένα1 ντομάτα ψιλοκομμένη ή ένα ματσάκι ντοματίνιαλίγο δυόσμο1 κ.γλ μαϊντανόέξτρα τυρί ψιλοκομμένο ή τριμμένο1 συσκευασία τριμμένης ντομάτας1 φλυτζάνι ελαιόλαδο1 φλυτζάνι γάλα φρέσκο1 φλυτζάνι τριμμένο τυρί για μακαρόνια1 αυγό3 κ. γλ. ντοματοπελτέαλάτιπιπέρι2 κ.γλ. βασιλικό

Τα κανελόνια είναι λίγο μπελαλίδικο φαγητό αλλά αξίζει να το προσπαθήσετε. Θα χρειαστεί να κάνουμε τρία πράγματα πριν βάλουμε τα κανελόνια με κιμά στο φούρνο μας: τη γέμιση με τον κιμά και τα διάφορα, τη σάλτσα για να περιχύσουμε και φυσικά να γεμίσουμε τα κανελόνια με τη γέμιση.

Για τη σάλτσα: Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, βάζουμε το μισό λάδι και το ένα ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και σωτάρουμε ελαφρά. Μετά από λίγο προσθέτουμε το χυμό της ντομάτας , το βασιλικό, το μαϊντανό, το δυόσμο και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε για λίγα λεπτά και μετά σκεπάζουμε το κατσαρολάκι και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 10-15 λεπτά.

Για τη γέμιση: Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το υπόλοιπο λάδι και το άλλο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και σωτάρουμε ελαφρά. Προσθέτουμε τους κιμάδες και ανακατεύουμε καλά για να σωταριστεί και ο κιμάς με το κρεμμύδι και να πάρει γεύση. Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα και 3 κουταλάκια ντοματοπελτέ. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και ανακατεύουμε να γίνουν ομοιόμορφο μείγμα.

Kανελόνια με κιμά

Τώρα θα σας πω το πρώτο μυστικό για καλή γέμιση στα κανελόνια: Αν έχουμε καμιά 10ρια μικρά ντοματίνια, τα καθαρίζουμε, τα κόβουμε στη μέση και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τον κιμά μας. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να δούμε ότι το μείγμα του κιμά απορροφά τα ζουμιά του και αρχίζει να γίνεται παχύρευστο. Τότε κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε για λίγα λεπτά.

Επειτα, ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα το τριμμένο τυρί. Δεύτερο μυστικό: αν έχετε στο ψυγείο τίποτε κομματάκια κίτρινου τυριού (π.χ. γκούντα ή γραβιέρα) ρίξτε τα και αυτά και θα με θυμηθείτε!

Τέλος, σπάμε το αυγό και το ρίχνουμε προσεκτικά στη γέμιση και ανακατεύουμε.

Kανελόνια με κιμά

Τώρα, ξεκινάμε με ένα κουταλάκι ή με το χέρι να γεμίζουμε τα κανελόνια μας. Τα στοιβάζουμε το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα πυρέξ και μόλις τελειώσουμε όλα τα κανελόνια με το κιμά, περιχύνουμε με τη σάλτσα που ετοιμάσαμε στην αρχή. Προσοχή τώρα: Πρέπει να σκεπάσουμε τελείως τα κανελόνια με υγρό. Οπότε αν δεν φτάνει η σάλτσα, προσθέτουμε λίγο νεράκι μέχρι τα κανελόνια να σκεπαστούν πλήρως.

Kανελόνια με κιμά

Περιχύνουμε το φαγητό με τυράκι τριμμένο και σκεπάζουμε καλά με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά. Στα 40 λεπτά, βγάζουμε το αλουμινόχαρτο, σβήνουμε το φούρνο τελείως και περιχύνουμε με άλλο λίγο τυράκι. Αφήνουμε μέσα στο φούρνο τα κανελόνια με κιμά να δέσουν και μετά τα βγάζουμε και σερβίρουμε.

Kανελόνια με κιμά

Πιστέψτε με, δεν έχετε ξαναφάει τέτοια κανελόνια με κιμά! Καλή όρεξη

supersyntages.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: