ΥΛΙΚΑ
- 500 γραμμάρια κανταΐφι
- 2 κούπες γάλα
- 2 κούπες φυσικό χυμό πορτοκαλιού
- 1 κούπα ψιλό σιμιγδάλι
- 3 αυγά
- λίγο αλάτι
- 100 γραμμάρια βούτυρο και επιπλέον λίγο για επάλειψη
- 1/2 κούπας.ζάχαρη
- 1 βανίλια
ΣΙΡΟΠΙ
- 2 κούπες ζάχαρη
- 1 κούπα νερό
- 1 φλούδα πορτοκαλιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΡΕΜΑΣ:
Βάζουμε στην κατσαρόλα γάλα, χυμό,ξύσμα,ζάχαρη,σιμιγδάλι,αλάτι,ανακατεύουμε να δέσει!
Το κατεβάζουμε!
Χτυπάμε τα αυγά με το αλάτι και τα προσθέτουμε στην κρέμα,ανακατεύουμε γρήγορα και την αφήνουμε.να κρυώσει!Ανοίγουμε το κανταΐφι πάρα πολύ καλά, παίρνουμε λίγο κάθε φορά.βάζουμε.μέσα κρέμα το τυλίγουμε και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένα ταψάκια τα βουτυρώνουμε!!
Τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς προθερμασμένο για 30 λεπτά!
Σιροπιάζουμε κaυτά γλυκά,κρύο σιρόπι!
Tzeni Tsanaktsidou
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό