Καραμελωμένο κοτόπουλο με σουσάμι για εσένα που είσαι λάτρης της ασιατικής κουζίνας


Υλικά:

  • 1/4 φλιτζάνι μέλι
  • 2 κουταλιές της σούπας κρασί
  • Ginger
  • 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα στρειδιών
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο
  • 500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο, κομμένο σε κομματάκια
  • 2 κουταλιές της σούπας σουσάμι
  • 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας

Εκτέλεση:

  1. Ανακατεύουμε το μέλι, το κρασί, το ginger, τη σάλτσα στρειδιών και το σησαμέλαιο σε ένα μπολ.
  2. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε.
  3. Το καλύπτουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  4. Ζεσταίνουμε 2 κουταλάκια λάδι στο γουόκ και ρίχνουμε το μείγμα με το κοτόπουλο.
  5. Προσθέτουμε το σουσάμι και τη σόγια και αφήνουμε για 1 λεπτό στο γουόκ.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το σερβίρουμε με ρύζι ατμού.


Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: