Σπέσιαλ αφράτη καρυδόπιτα με κρέμα λεμονιού και γλάσο !!!
Υλικά
- 10 αυγά χωρισμένα
- 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 20 γραμμάρια κακάο
- 1 φλυτζάνι τσαγιού καρυδόψιχα
- 6 κουταλιές της σούπας φρυγανιά κοπανισμενη
- 1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
- 1 κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο
Σιρόπι
- 2 και 1/2 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 1 και 1/2 φλυτζάνι τσαγιού νερό
Βράζουμε όλα.τα υλικά για το σιρόπι για 5 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη.
Ανακατεύουμε το καρύδι,φρυγανιά,μπαχαρικά,κακάο.
Χτυπάμε.τα ασπραδια σε μαρεγκα.
Ενωνουμε προσεχτικά.τα δυο μείγματα ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα.
Ψήνουμε.σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτα σε.βουτυρωμενο ταψακι μετρίου μεγέθους.
Περιχυνουμε.την καρυδοπιτα με κρύο σιρόπι,ζεστό γλυκό.
Κρέμα λεμονιού
- 2 αυγά
- 3 λεμόνια
- 1 και 1/2 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 125 γραμμάρια βούτυρο κομμένο σε κομμάτια
- 1/2 κορν φλαουρ κουταλάκια γλυκού
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα αυγά και ανακατεύουμε με σύρμα.
Προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιών,ζάχαρη,βούτυρο και το κορν φλαουρ
Ανακατεύουμε με το σύρμα μόλις πήξει κατεβάζουμε
Μολις κρυώσει το ρίχνουμε.στο γλυκό μας
Γλάσο
- 130 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 100 γραμμάρια κουβερτούρα
- 2 κουταλιές ηλιέλαιο
Διακοσμούμε όπως μας αρέσει
Tzeni Tsanaktsidou
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό