Αφράτη ,γλυκιά,εντυπωσιακή καρυδόπιτα με μπόλικη κρέμα πατισερί !!!
Υλικά
- 10 αυγά χωρισμένα κρόκοι με ασπράδια
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού καρυδόψιχα
- 1/2 φρυγανιά κοπανισμένη
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
- 1 κουταλάκι του γλυκού κακάο
- ξύσμα απόν ένα πορτοκάλι
- 2 και 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 1 και 1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό
- φλούδα από ένα πορτοκάλι
Εκτέλεση
Βράζουμε το σιρόπι για 6 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε κρόκους με.την ζάχαρη.
Ανακατεύουμε μέσα το καρύδι,την φρυγανιά,τα μπαχαρικά,το ξύσμα.
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα.
Ενώνουμε προσεχτικά τα δυο μείγματα ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για.45 λεπτά σε βουτυρωμένο ταψάκι.
Περιχύνουμε την καρυδόπιτα ζέστη με το κρύο σιρόπι.
Κρέμα πατισερί
- 1 κιλό γάλα
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 4 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ
- 1 κουτάλια της σούπας αλεύρι
- 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 2 κρόκους αυγών
- 1 βανίλια
Ζεσταίνουμε το γάλα με την ζάχαρη και ρίχνουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ με το αλεύρι μόλις πήξει κατεβάζουμε.
Ρίχνουμε μέσα το βούτυρο,την βανίλια,τους κρόκους.
Την αφήνουμε να κρυώσει.και την ρίχνουμε πάνω στο γλυκό.
Πασπαλίζουμε με καρύδι!!Καλή επιτυχία !!!
Tzeni Tsanaktsidou
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό