Με απλά λόγια , τα κατακάθια στο κρασί, τα λεγόμενα ιζήματα μπορούν να σχηματιστούν φυσικά στο κρασί, τόσο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ζύμωσης στο βαρέλι όσο και στη διάρκεια της παλαίωσης στο μπουκάλι. Μερικά κρασιά είναι πιο πιθανό να
αναπτύξουν ιζήματα και ορισμένα κρασιά σχεδόν ποτέ δεν θα σχηματίσουν ίζημα. Τα ιζήματα κρασιού δεν είναι επιβλαβή και μπορεί να θεωρηθούν ακόμα και ως ένδειξη της ποιότητας του κρασιού, αλλά πρέπει να τα διαχωρίσουμε από το κρασί πριν το σερβίρουμε.
Ιζήματα κατά την παραγωγή κρασιού
Αρχικά, το κρασί μπορεί να σχηματίσει ίζημα κατά την
ολόκληρο το άρθρο στο krasiagr.com
seleo.gr-Ygeia