Το αγαπημένο μου κείκ καρότου από τότε που δεν ήταν ευρέως διαδεδομένη η συνταγή αυτή. Από τότε που τα καρότα τα αγοράζαμε μόνο για τη σαλάτα και δεν περνούσε από το μυαλό μας να τα βάλουμε σε κέικ. Τώρα πια τα γλυκά κέικ λαχανικών έχουν μπει στη ζωή μας και δεν τα θεωρούμε κάτι παράξενο. Όπως ακριβώς είναι είναι το κεικ σοκολάτας με πράσινο κολοκυθάκι, αλλά και αυτό με πατζάρι. Γενικώς τα κέικ λαχανικών είναι πολύ ζουμερά και δεν στεγνώνουν, λόγω των υγρών που περιέχουν τα λαχανικά.
Αυτή η συνταγή, είναι η πιο εύκολη που γνωρίζω, χωρίς χτύπημα, αλλά μονάχα με ανακάτεμα των υλικών. Ταυτόχρονα είναι μια και απ΄τις πιο νόστιμες!!
Καλό μήνα!!! ΚΕΙΚ ΚΑΡΟΤΟΥ ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ
Υλικά:
- 2,5 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 φλιτζάνια τσαγιού καρότο τριμμένο
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη κατά προτίμηση καστανή
- 1 φλιτζάνι τσαγιού καλαμποκέλαιο
- ½ φλιτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκάλι
- 2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 2 κουταλάκια γλυκού κανέλα (κοφτά)
- ¼ κουταλάκι γλυκού αλάτι
- 4 αυγά
Eκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε μίξερ χειρός. Αρκεί ένα κουτάλι.
Ρίχνουμε το χυλό του κέικ σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40-45 λεπτά.
Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι να δούμε αν ψήθηκε και αν το μαχαίρι βγει χωρίς υπολείμματα ζύμης τότε το κεικ μας είναι έτοιμο. Το αφήνουμε λίγο στη φόρμα να κρυώσει και το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα. Πασπαλίζουμε με άχνη.
Καλή επιτυχία!!
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό