Υλικά
για την βάση
- 5 Αβγά
- 2 κ.σ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 6 κ.σ. Ζάχαρη
- 1 3/4 φλ. Φουντούκια αλεσμένα
- 2 κ.σ. Κακάο σε σκόνη
- 2 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ
για την κρέμα
- 200 γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 ½ φλ. κομματάκια Σοκολάτας
- 7 κ.σ. Nutella
- 1 φλ. Γκοφρέτες της αρεσκείας σας θρυμματισμένες
- 10 Ferrero Rocher
- ½ φλ. Φουντούκια ψιλοκομμένα, για την διακόσμηση του κέικ
Εκτέλεση
για την βάση
Χτυπάμε σ’ ένα μπολ τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να τριπλασιαστούν σε όγκο και το μείγμα να γίνει αφράτο.
Σ’ ένα άλλο μπολ, βάζουμε κοσκινισμένο το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ. Ρίχνουμε και τα αλεσμένα φουντούκια(σε μικρά κομματάκια, όχι σε σκόνη) και τα ανακατεύουμε καλά
Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, ρίχνουμε σε 3 δόσεις τα ξηρά συστατικά μέσα στο μείγμα, ανακατεύοντάς το κάθε φορά πολύ απαλά, έτσι ώστε να μην αναμειχθούν απότομα όλα τα υλικά και χαθεί το αφράτο του μείγματος.
Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψάκι για κέικ (22 εκ. διάμετρος) και αδειάζουμε μέσα του προσεκτικά το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για περίπου 40′. Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
για την κρέμα
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την αφήνουμε στη συνέχεια να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Ενώνουμε σε ένα μπολ την λιωμένη σοκολάτα, το βούτυρο και την Nutella και τα ανακατεύουμε, ώστε να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
σύνθεση του κέικ
Ξεφορμάρουμε την ψημένη βάση του κέικ.Την κόβουμε με ένα μακρύ μαχαίρι οριζόντια (εγκάρσια), χωρίζοντάς την σε δύο ή τρεις επιφάνειες, ανάλογα με το πόσο εξοικειωμένοι είμαστε με ανάλογη διαδικασία.
Σπάμε τις γκοφρέτες σε μικρά κομμάτια. Ξεκινάμε και απλώνουμε ομοιόμορφα ένα μέρος του μείγματός μας πάνω στην πρώτη επιφάνεια (βάση) και πριν τοποθετήσουμε την επόμενη επιφάνεια πάνω της, πασπαλίζουμε με μέρος από τις γκοφρέτες.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για την επόμενη επιφάνεια. Με το υπόλοιπο του μείγματος, καλύπτουμε την εξωτερική συνολική επιφάνεια του κέικ και γαρνίρουμε την πλευρική του περιφέρεια με τα αλεσμένα φουντούκια.
Ολοκληρώνουμε την διακόσμηση, κόβοντας στη μέση τα Ferrero Rocher και τοποθετώντας τα περιμετρικά, το ένα δίπλα στο άλλο, στην πάνω επιφάνεια του κέικ. Τοποθετούμε το κέικ για 1 ώρα στο ψυγείο.
Λίγο πριν σερβίρουμε, βγάζουμε το κέικ από το ψυγείο για 10′, ώστε να μαλακώσει λίγο η κρέμα του.
Πηγή: lovecooking
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό