Υλικά
- 3-4 μήλα γκόλντεν καθαρισμένα και κομμένα το καθένα σε 8 κομμάτια
- 290 γρ. βούτυρο και λίγο για τη φόρμα
- 350 γρ. καστανή ζάχαρη
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 αυγά ελαφρά χτυπημένα
- 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας
- 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
για το σερβίρισμα
- άχνη ζάχαρη
Eκτέλεση
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λιώνω 40 γρ. από το βούτυρο και σοτάρω τα μήλα. Πασπαλίζω με με 100 γρ. από την καστανή ζάχαρη και ανακατεύω μέχρι να καραμελώσουν. Αλείφω τη φόρμα με λίγo βούτυρο και αδειάζω μέσα τα μήλα με την καραμέλα τους. Πασπαλίζω τα μήλα με τις σταγόνες σοκολάτας. Λιώνω το υπόλοιπο βούτυρο σε ένα βαθύ σκεύος και προσθέτω την υπόλοιπη ζάχαρη και το αλεύρι.
Ανακατεύω καλά και προσθέτω στο μίγμα τα αυγά συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Αδειάζω αυτό το μίγμα πάνω απο τα μήλα και ανακινώ το σκεύος να απλωθεί καλά. Βάζω τη φόρμα στο φούρνο και αφήνω τη μηλόπιτα να ροδίσει για 30 λεπτά. Βγάζω το γλυκό απο το φούρνο και το αφήνω να κρυώσει πριν το ξεφορμάρω.
Πασπαλίζω με άχνη ζάχαρη και σερβίρω.
Πηγή: infokids
Originally posted 2016-02-11 18:29:08.
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό